Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Jelleg: sütéshez-főzéshez

Hasznos tanácsok videóban.

Rumex 'Pallagi Óriás'– Sóska

Ár:
990 Ft

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Rumex 'Pallagi Óriás'– Sóska főbb jellemző

 

Jellemzés: A sóska egy igen könnyen, nagy sikerrel termeszthető levélzöldség, azonban ennek ellenére jellemzően kiskerti zöldségféle. Környezettel szemben nem igényes, tápanyagok közül nitrogén igénye jelentősebb. Betegségei, kártevői nem jellemzőek.

Kifejlett magassága 30-50 cm között alakul. Levelei élénkzöldek, szedhető állapotban kissé vastagok. A levelek savanykás ízűek a bennük található oxálsav miatt, ezért tartják étvágyjavítóként is számon.

A C-vitamin és ásványi anyag tartalma is említésre méltó. Felhasználását tekintve elsősorban főzelékek, saláták készítésére használják.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon ahol más levélzöldség is jól fejlődik ez is megél.

Fényigény: Nagy fényigényű, félárnyékba telepítve a levélhozama csökken.

Vízigény: Nagy vízigényű növény. A rendszeres öntözést és párás környezetet igényel, e nélkül hamar magszárba borul.

Hőigény: Kis hőigényű növény, a hideget jól tűri, -10- –15°C alatt fagy el.

Tápanyagigény: Tápanyagok közül a nitrogénből igényel többet, ami közvetlen hatással van a levélhozamára. A többi levélzöldséghez hasonlóan a magnézium-és a vasigénye is nagy.

Gondozási, ápolási munkák: Kis gondozási igényű növény legfontosabb munkái a gyomlálás, az öntözés és a bőséges terméshozamért a fejtrágyázás. A palánták kiültetése után többször kis adagokban öntözzük a növényeinket, a korosabb növények a szárazabb időszakokat könnyebben  átvészelik.

Az első betakarításra akkor kerülhet sor, mikor lomblevelei már nem nőnek és elkezdtek vastagodni. Fontos, hogy a fiatal növényeket és a „szívleveleket” ne szedjük le. Betakarítás után azonnal használjuk fel, vagy hűtőbe téve tároljuk, mivel a frissen szedett levelek hajlamosak a befülledésre.

Betegsége, kártevői: Jelentős kártevői kiskerti termesztésben nem ismeretesek.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-50 cm
Ajánlott sortáv: 45-50 cm
Ajánlott tőtáv: 20-30 cm
Kiültetés ideje: Május
Szedhető: Július közepétől

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!