Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Rudbeckia 'Sunbeckia Paulina' – Kúpvirág

8.290 Ft

(ejtsd: rúdbékia)

Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A fészkesvirágzatúak rendjébe tartozó kúpvirágok nemzetsége az észak-amerikai kontinensről származik, ahol Kanada déli felétől, az Amerikai Egyesült Államokon át, egészen Észak-Mexikóig őshonosak. Ebbe a nemzetségbe 30-40 faj tartozik, melyek közül több, a világ számos táján igen kedvelt dísznövénnyé vált. Zömmel lágyszárú évelők, 50-300 cm magasak, egyszerű vagy elágazó, erős, masszív szárúak. A levelek kékeszöld árnyalatúak, oválisak vagy tojásdadok, 5-25 cm hosszúak. A sárga vagy narancssárga meglehetősen nagy virágok százszorszépszerű virágzatban nyílnak, amelyek kiemelkedő, jellegzetes - barna vagy zöld árnyalatúra színeződő - kúp alakú fejben helyezkednek el. Kellemes, enyhén fanyar aromát árasztanak, ami sok méhet, lepkét vonz.

A kúpvirágok neve Carl Linnétől származik, aki Olof Rudbeckről (1630–1702) a svéd orvos, természettudós, polihisztorról - aki létrehozta Uppsalában a növénytani kertet – nevezte el őket.

A 'Sunbeckia Paulina' fajta festőien szép, 50-60 cm magas, aranysárga, fényes és nagy virágai feltűnően kiemelkednek a lombok zöld hátterén.

Nem igényes, a napos, nyílt helyeket kedveli, és a jó vízelvezetésű, átlagos kerti talajt. A virágzás meghosszabbítása érdekében rendszeresen távolítsuk el a kifakult, elnyílt virágokat.

Csoportosan ültetve mutat a legszebben pl. kerítés, ösvény, járdaszél mentén vagy díszfüvek, kasvirágok, zsályák, iringó társaságában. A különböző fajták is jól társíthatók, színben is kiegészítik egymást.