Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Rosmarinus officinalis 'Prostratus' – Kúszó rozmaring

1.590 Ft

(ejtsd: rozmarínusz officinálisz)

Kiszerelés: 10,5 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
1.590 Ft
10,5 cm átmérőjű
Menny.:
2.790 Ft
2 literes
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Rosmarinus officinalis 'Prostratus' – Kúszó rozmaring főbb jellemző

 

Jellemzők: A ’Prostratus’ rozmaring egy kúszó habitusú, örökzöld fűszernövény. Megjelenését tekintve ez a kúszó, elterülő forma az, mely jól elkülöníti más fajtáktól, hiszen azok felálló, nagytermetű bokorrá fejlődnek.

A ’Prostratus’ magassága 15-20 centiméter között alakul, azonban ettől jóval nagyobb szélességben terül el. Dézsás nevelésre is alkalmas, sőt dísznövényként is megállja a helyét, ugyanis kaspóban, kőedényben igazán jól érvényesül lecsüngő habitusa.

Az alapfajhoz képes nem annyira jellemző rá az ezüstös lomb, levelei inkább zöld árnyalatúak. Halványkék színű virágai tavasz végétől júliusig nyílnak a hajtások teljes hosszán.

Virágai ajakosak, kiváló lepke- és méhcsalogatók. Felhasználható fűszernövényként húsokhoz, kenyérbe sütve, fűszervajba vagy ecetekhez. Kiváló választás halételekhez is.

Gyógynövényként vérkeringés serkentő és memóriajavító hatásáról ismert. Kiválóan nevelhető házikertben, de balkonon, dézsában is.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is gyorsan fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű növény. Legszebben teljes napos, fényes helyen nevelhető. A kúszóárnyékot elviseli.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja. Jól tűri a szárazságot. A pangóvizet, a nehéz agyagos talajokat kerüljük.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. A lisztharmat nedves időben előfordulhat, illetve ha túlöntözzük, a szürkepenész is felütheti a fejét. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 50-70 cm
Ajánlott sortáv: 35-45 cm
Ajánlott tőtáv: 45-50 cm
Virágzási idő: Május - Július
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom