Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Rosmarinus officinalis 'Perigord' – Rozmaring

1.490 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: rozmarínusz officinálisz)

Kiszerelés: 10,5 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Rosmarinus officinalis 'Perigord' – Rozmaring főbb jellemző

 

Jellemzők: A ’Perigord’ rozmaring egy spanyol származású évelő, örökzöld fűszernövény, Megjelenését tekintve egy felálló habitusú bokrot képez, mely az alapfajhoz viszonyítva alacsonyabb.

Az alapfajhoz képes nem annyira jellemző rá az ezüstös lomb, levelei inkább zöld árnyalatúak. Kék színű virágai tavasz végétől júliusig nyílnak a hajtások teljes hosszán.

Virágai ajakosak, kék színűek, kiváló lepke- és méhcsalogatók. Felhasználható fűszernövényként húsokhoz, kenyérbe sütve, fűszervajba vagy ecetekhez. Kiváló választás halételekhez is.

Gyógynövényként vérkeringés serkentő és memóriajavító hatásáról ismert. Kiválóan nevelhető házikertben, de balkonon, dézsában is.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is gyorsan fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű növény. Legszebben teljes napos, fényes helyen nevelhető. A kúszóárnyékot elviseli.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja. Jól tűri a szárazságot. A pangóvizet, a nehéz agyagos talajokat kerüljük.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, az őszi szervestrágya kijuttatást meghálálja. Cserépben történő nevelés esetén április végétől szeptember elejéig hetente-kéthetente tápoldatozhatjuk.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő. Formája visszacsípéssel alakítható, cserepes nevelés esetén kompakt méretét így megőrizhetjük.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre nem érzékeny. A lisztharmat nedves időben előfordulhat, illetve ha túlöntözzük, a szürkepenész is felütheti a fejét. A gyógy- és fűszernövények esetében bármilyen növényvédőszer alkalmazása során vegyük figyelembe az egészségügyi várakozási időt!

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 50-70 cm
Ajánlott sortáv: 35-45 cm
Ajánlott tőtáv: 45-50 cm
Virágzási idő: Május - Július
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom