Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Illat: nem illatos rózsa
Magasság: 50-90 cm
Virágméret: S (1-4 cm)
Virágszín: rózsaszín

Hasznos tanácsok videóban.

Rosa 'The Fairy' - halvány rózsaszín talajtakaró rózsa

Ár:
4.290 Ft

Kiszerelés: 2 literes faiskolai konténerben megnevelt 1 éves begyökeresedett rózsatõ
Ültethetõ:
február végétõl november végéig

 

Milyen állapotban szállítjuk ki Önnek megrendelt rózsáit?

Kiszerelés
2 literes kertészeti konténerben
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Rosa 'The Fairy' - halvány rózsaszín talajtakaró rózsa főbb jellemző

 

Jellemzői: A talajtakaró rózsák alacsony termetűek, kifejlett magasságuk ritkán haladja meg a 40 centimétert, viszont nagyobb területet lefednek terülő habitusuk és ágrendszerük miatt. Ágrendszerük filigrán, vékony ágakon apró levelek díszlenek.

A ’The Fairy’ egy közkedvelt fajta, mely közterületi kiültetésekben is jól alkalmazható, hiszen kis gondozási igényű és nagy területek befedésére is alkalmas. Virágai rózsaszínek, teltek nyár elejétől nyílnak. Nem illatos fajta. Remontál, tehát van másodvirágzása, viszont ez már nem olyan gazdag. A lisztharmatra és feketefoltosságra érzékeny.

Virágzási idő: Júniustól - Szeptemberig

Talaj- és tápanyagigény: Jó szerkezetű, pangó vízre nem hajlamos talaj ideális a számára. Ha pangó víz nem károsítja a legtöbb talajtípuson sikerrel nevelhetők. Nagy tápanyagigényű növény.

Fényigény: Nagy fényigényű növény. Naponta legalább 5-6 óra megvilágítást igényel.

Vízigény: Kis vízigényű növény, öntözése csak szélsőségesen száraz időjárás esetén szükséges.

Gondozás: Gondozásuk az év közbeni öntözésből, tápanyag kijuttatásból, valamint a metszésből áll. A metszés ideje tavasszal lombfakadás előtt, vagy ősszel a lombhullást követően van. Ekkor néhány centiméteres magasságig visszametszhetjük a vesszőket, ugyanis az ez után fejlődő új hatásokon hoz majd virágot.

Ha cserépben neveljük, akkor a szabadban teleltessük, a cserepet vigyük szélvédett helyre és burkoljuk be, a földre szórjunk mulcsot, így elkerülhető, hogy a gyökerek átfagyjanak és a növény elpusztuljon.

Társítás: A rózsák társítása fontos szerepet tölt be a kert arculatának meghatározásában, ennek oka az, hogy a rózsák jellemzően későn hajtanak ki, majd ezt követően nem folyamatosan, hanem kisebb-nagyobb időközönként hoznak virágot.

Ezekben a virág nélküli időszakokban kap fontos szerepet a megfelelő társításuk, mely során olyan növényekkel kombináljuk őket, amelyek a rózsák kihajtása, virágzása előtt és után díszítenek.

A ’The Fairy’ fajta halvány rózsaszín virágaival ejti rabul a tekintetünket, társításba helyezve pedig még ellenállhatatlanabbá tehetjük. Hátterébe válasszunk nagytermetű, fehér virágzatú ’Album’ virginiai veronikát, valamint felálló virágzati szárat nevelő ’Karl Foerster’ nádtippant.

A ’The Fairy’ rózsa mellé ültessünk sötét rózsaszín ’Rose Queen’ ligeti zsályát és sötétkék, ’Dasante Blue’ kerti szarkalábat, ezek a rózsa színvilágát még inkább kiemelik, kihangsúlyozzák. A társításba a piros-bordó virágzatot nevelő őszi vérfüvet (Sanguisorba officinalis) is érdemes elhelyezni, bár a rózsa másodvirágzásakor hoz virágot, izgalmasan hat a rózsa virágfejei mellett.

Társításra javasolt növényfajták:

Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster' - Nádtippan
Delphinium 'Dasante Blue' - 'Delphinity Blue' – Kerti szarkaláb
Salvia nemorosa 'Rose Queen' - Ligeti zsálya
Sanguisorba officinalis – Őszi vérfű
Veronicastrum virginicum 'Album' – Virginiai veronika

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,5-0,8 m
Ültetési tőtáv: 0,6 - 0,9 m
Virágzási idő: Június - Szeptember
Tápanyagigény: Nagy tápanyagigényű
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: virágágyak, rózsakertek, vegyes társítások, előkertek, falak, kerítések elé, alacsony szegély, talajtakarás

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!