Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Rosa Sorbet Pink rózsaszín ágyás rózsa a birtok fő látványossága

A Rosa Sorbet Pink rózsaszín ágyás rózsa hamisítatlan keleti hangulatot csempész majd az Ön kertjébe. Extravagáns megjelenésével, szolid, de mégis figyelemfelkeltő színével a birtok fő látványosságává fog válni.

Ez a rózsafajta számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, virágzási ideje hosszú, virágzata gazdag, csoportos, növekedési üteme jó. Mérete kompakt, így önállóan is megállja a helyét a rózsaágyásokban, elsősorban a magasabb típusok elé ültetve az első sorokban, de remekül fog mutatni a kerti út mentén, ugyanakkor az utcafronti ágyások színesítésére is jó választás.

Ültetését mindenképp csoportosan ajánlom a mindössze 20-30 centiméteres magasságának köszönhetően a nagyobb területekre telepítve érvényesül igazán. A Rosa Sorbet Pink rózsaszín ágyás rózsa pompásan fog mutatni a fiatalos stílusú kertekben, de eleganciájának köszönhetően a konzervatívabb szemléletben kialakított birtokokra is javaslom!

Rosa Sorbet Pink rózsaszín ágyás rózsa virága

A Rosa Sorbet Pink ágyás rózsa ámulatba ejtő szépségű, pasztelles árnyalatú rózsaszín szirmai egyszerre dekorálja harmonikusan a hagyománykövető, angolparki jellegű kerteteket, és a fiatalos, bohém birtokokat is. Virágzási ideje hosszú, a rózsaszín szirmok június elejétől késő őszig díszítik majd az Ön kertjét. Mivel alacsony termetű, így központi rózsaágyásokban is dekoratívan mutat, de a harsányabb színösszeállítású kompozíciók szelíd ellensúlyaként is kiváló választás.

A betegségekkel szemben közepes mértékben ellenálló, vagyis megfelelő és szakszerű ápolás mellett az életerős rózsa megbetegedésétől nem kell tartani! Ugyanakkor a megszokott rózsabetegségek, mint a lisztharmat, csillagpenész, rózsarozsda, mozaikvírus, esetenként levéltetvek felüthetik a fejüket, de ez minimalizálható, ha minőségi, ellenálló rózsát vásárol.

Ide kattintva meg is rendelheti Rosa Sorbet Pink ágyás rózsát!

Illata könnyed, gyengéd, ízletes rózsaaromáját csak közelről fedi fel.

A Rosa Sorbet Pink ágyás rózsa ültetése

A megrendelt rózsa szépségét dekorációs értékét a szakszerű ültetés alapozza meg. Minden rózsa kerti élete az ültetéssel kezdődik, így a rózsa telepítése nagyon lényeges mozzanat. Már a rózsa ültetése előtt érdemes kijelölni a megfelelő helyet, és számba venni a fontosabb körülményeket, mint például, hogy egy széltől, fagytól védett, napfényes, jó talajminőségű részt válasszunk leendő dísznövényünk számára a kertben. Ha megtalálta a megfelelő helyet és megrendelte a kiszemelt rózsatövet, akár neki is kezdhet az előkészületeknek.

A rózsa ültetési ideje csaknem egész évre kiterjed, ugyanis a téli hideg hónapok kivételéve rózsát ültetni bármikor lehet. Az ideális rózsaültetési időszak a tavasz vagy az ősz, nyáron pedig a konténeres rózsák telepítését ajánlom. A Rosa Sorbet Pink rózsaszín ágyás rózsa fényigénye magas, más rózsafajtákhoz hasonlóan napi 6-8 óra közvetlen napsütést igényel. Soha ne telepítsük árnyékos területre, magas fal tövébe, vagy lombos fák alá.

Csoportosan is meseszépen mutatnak a virágok

Talajigénye átlagosnak mondható, az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott laza közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének a talaja ettől eltérő típusú, akkor módosítsa a rózsaágyás földjének összetételét érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével. A Rosa Sorbet Pink rózsaszín ágyás rózsa ültetéséhez készítsen elő egy 60x60x60 centiméteres ültetőgödröt, aminek az aljára helyezzen érett marhatrágyát, vagy komposztot, ezután a tápanyagot fedje be egy vékony réteg földdel, majd helyezze el benne a rózsatövet.

Ha több tövet ültet egyszerre, akkor egymástól 20-40 centiméter tőtávolságra telepítse a rózsákat, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 6-8 tő telepíthető ebből a fajtából. Ültetés után közvetlenül a töveket alaposan öntözze be. Az telepítéshez a Dolce Vital általános virágföld keveréket ajánlom Önnek, mert a kiegyensúlyozott fejlődéshez tápanyagban dús, jó vízáteresztő képességű talajra van szükség. Ez a földkeverék kifejezetten ideális közeg a Rosa Sorbet Pink ágyás rózsa ültetéséhez, mert a hosszan lebomló műtrágyának köszönhetően az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyagot kap a rózsája. Valamint ennek a virágföld keveréknek remek a vízfelvevő- és vízmegtartó tulajdonsága, ami segíti az öntözés hatékonyságát is.

Videón is megmutatom a helyes rózsa ültetési technikát

A rózsa gondozása, öntözése

A szakszerű gondozás során az egyik legfontosabb feladat a rózsa öntözése. A Rosa Sorbet Pink rózsaszín ágyás rózsát 8-12 naponta, az aktuális időjárásnak megfelelően öntözze. Csapadékosabb időszakban ritkábban, szárazabb, aszályosabb időjárás esetén sűrűbben kell pótolni a nedvességet. Az öntözés egy kanna segítségével történjen, óvatosan szétterítve öntse a vizet a tövekhez. Ne használjon kerti locsolótömlőt, és ne spriccelje a növényt felülről, mert ez elősegítheti a betegségek megjelenését.

Ennek a rózsának a tápanyagigénye átlagos a rózsák közt, ezért biztosítson számára gazdag laza szerkezetű közeget, és ültetés előtt lássa el a talajt trágyával. A későbbiekben, évente legalább egyszer helyezzen ki a rózsatövekhez érett marhatrágyát.  A rózsa teleltetése A Rosa Sorbet Pink rózsaszín ágyás rózsa teleltetését mindig ősz végén szükséges elkezdeni, hogy a fagyok felkészülve érjék a növényt! A téli védelem kialakításához kupacoljon földet az előkészített rózsatőre, úgy hogy a földhalom a szemzés fölött 10-15 centiméterrel legyen! A rózsa teleltetése elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő tavasszal életerős, szépen fejlődő rózsabokrokat nevelhessen!

A Rosa Sorbet Pink ágyásrózsa metszése

A rózsa gondozásának kiemelten fontos munkafolyamata a rózsa metszése, melyet rendszeres időközönként minden hobbikertésznek el kell végezni. A rózsa metszése nem bonyolult feladat, ám egy kevés tanulást és egy kis gyakorlatot igényel. A rózsa metszése azért lényeges munkafolyamat, mert ezzel alakítható ki a rózsa formája, így szabályozható a növény megjelenése, valamint hozzájárul, hogy a rózsa életerős, egészségtől duzzadó legyen. A rózsákat rendszerint tél végén, kora tavasszal kell megmetszeni, ilyenkor a növény későbbi formájának kialakítására kell koncentrálni.

Ne féljen bátran metszeni a rózsáját

Talán drasztikusnak érezheti, hogy ennyire meg kell metszeni a rózsát, ám higgyen nekem, ezzel teszi a legjobbat a növénynek. A Rosa Sorbet Pink rózsaszín ágyás rózsát úgy vágja vissza, hogy a vágást a rügy felett fél-egy centiméterrel ferdén ejtse meg. A felső rügy abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni szeretné. A rózsa tavaszi metszése során alakíthatja ki a növény alakját, formáját ezért a metszéseket alaposan átgondolva végezze el.

Nézze meg videón is, hogy célszerű metszeni a rózsát!

Év közben akkor szükséges a metszőollót a kezébe venni, ha elszáradt virágokat, növényi részeket lát rózsáján. Ilyenkor nem szabad erőteljesen visszavágni a növényt, mert a tél közeledtével a rózsa visszafagyása előfordulhat. A metszéshez mindig tiszta, éles metszőollót használjon, mert a csorba vágófelület okozta sérülések betegségek megjelenéséhez vezethet.

Amennyiben szeretné, hogy az Ön kertjét is ez a mesés küllemű, pasztelles árnyalatú, rózsaszín Rosa Sorbet Pink ágyás rózsa díszítse, ide kattintva rendelheti meg!

Hasznosnak találta cikkemet? Kérem nyomjon egy Tetsziket.

További bejegyzéseimet itt érheti el.

Tartalomhoz tartozó címkék: rózsa