Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Illat: diszkrét
Magasság: 90-100 cm
Másodvirágzás: van
Virágméret: L (7-10 cm)
Virágszín: piros

Rosa 'L'Ami des Jardins' - Málnapiros teahibrid rózsa

Ár:
4.290 Ft

Kiszerelés: 2 literes faiskolai konténerben megnevelt 1 éves begyökeresedett rózsatõ
Ültethetõ:
február végétõl november végéig

 

Milyen állapotban szállítjuk ki Önnek megrendelt rózsáit?

Kiszerelés
2 literes kertészeti konténerben
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Rosa 'L'Ami des Jardins' - Málnapiros teahibrid rózsa főbb jellemző

 

Jellemzői: A teahibrid rózsa a perpetual rózsa és a tearózsák keresztezéséből született, ezeknek a növényeknek az előnyös tulajdonságait ötvözi, a fagytűrésük jobb és a virágzási idő hosszabb, van másodvirágzásuk a perpetual rózsákhoz hasonlóan.

A teahibrid rózsák, bár nem rendszertani kategória, kertészeti szempontból ezeket nevezzük kerti rózsáknak, ez a csoport a modern rózsák között (1867 utániak) a legidősebb. A teahibridek nagyméretű virágfejeket fejlesztenek, így nagyvirágú rózsáknak is hívják őket.

A virágok színben és formában pedig változatosak, ráadásul vágott virágként is jól alkalmazhatók. Méretük fajtától függően 0,7-2 méter között változik.

A 'L'Ami des Jardins' egy francia teahibrid rózsafajta, amelyet 2010-ben nemesítettek. A fajta kifejlett kori magassága 90-100 cm. Tüskézettsége átlagos. Másodvirágzással rendelkezik, de az nem olyan jelentős, mint a fővirágzás. A virágok teltek, átmérőjük 7-10 cm, diszkrét illattal rendelkeznek, színük málnapiros.

Virágzási idő: Június – Július (nyáron virágzó)

Talaj- és tápanyagigény: Jó szerkezetű, pangó vízre nem hajlamos talaj ideális a számára. Ha pangó víz nem károsítja a legtöbb talajtípuson sikerrel nevelhetők. Nagy tápanyagigényű növény.

Fényigény: Nagy fényigényű növény. Naponta legalább 5-6 óra megvilágítást igényel. 

Vízigény: Kis vízigényű növény, öntözése csak szélsőségesen száraz időjárás esetén szükséges.

Gondozás: Legfontosabb ápolási feladatuk a metszés, melynek ideje tél végén-tavasz elején van, februártól márciusig. Az elhalt, beteg, sérült hajtásokat távolítsuk el, a bokor középső részét hagyjuk szellősen, az egymást keresztező ágakat metsszük ki.

Ezt követően a vesszőket metsszük vissza 4-6 rügyig (ez kb. 10-15 cm) az alaptól, ahol tavaly növekedett. A kevésbé erős vesszőket 2-4 rügyig (5-10 cm) metsszük vissza.

A jobb virágképződés miatt a 3 évesnél idősebb vesszőket metsszük ki, így a fiatal vesszük gyorsabban fejlődnek, nagyobb mennyiségű virágot nevelnek ki.

Társítás: A rózsák társítása fontos szerepet tölt be a kert arculatának meghatározásában, ennek oka az, hogy a rózsák jellemzően későn hajtanak ki, majd ezt követően nem folyamatosan, hanem kisebb-nagyobb időközönként hoznak virágot.

Ezekben a virág nélküli időszakokban kap fontos szerepet a megfelelő társításuk, mely során olyan növényekkel kombináljuk őket, amelyek a rózsák kihajtása, virágzása előtt és után díszítenek.

A 'L'Ami des Jardins' egy málnapiros virágszínű teahibrid rózsa, amely bár remontál, másodvirágzása nem túl jelentős. Magassága nem haladja meg az 1 métert. Illata diszkrét.

Társítás esetén válassza háttérként, alapként a kékes-lilás virágú nyáriorgonát ('Flower Power'®), amely elé ültesse a 'L'Ami des Jardins' és a narancssárga-sárga, magastörzsű rózsaoltványt (’Rumba’).

A rózsákat egészítse ki a lilás rózsaszín méhbalzsammal ('Beauty of Cobham') és margarétákkal. Ajánlom a vajsárga 'Broadway Lights' és az erősebb sárga színű 'Banana Cream' fajtákat.

Az összeültetés szegélyére kerüljön a kerti macskamenta kék, alacsony 'Walker's Low' fajtája, amelyet kiegészíthet a fehér színű délvirággal ('Graaf Reinet').

Társításra javasolt növényfajták:

Buddleia weyeriana 'Flower Power'® - Kékes-lilás virágú nyáriorgona
Rosa 'Rumba' - Narancssárga-sárga, magastörzsű rózsaoltvány
Monarda 'Beauty of Cobham' - Méhbalzsam (lilás rózsaszín)
Leucanthemum superbum 'Broadway Lights' - Margaréta (vajsárga)
Leucanthemum x superbum 'Banana Cream' – Margaréta
Nepeta 'Walker's Low' – Kerti macskamenta
Delosperma 'Graaf Reinet' - Délvirág (fehér)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,9-1 m
Ültetési tőtáv: 0,8-1 m
Virágzási idő: Június - Augusztus
Tápanyagigény: Nagy tápanyagigényű
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: rózsalugasok kialakítása, rózsaágyások, cserjefoltok, évelőágyások növénye, napos kertek, mediterrán kertek, romantikus kertek

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!