Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa

Kevés olyan hölgy van, aki ne vonzódna a tüzes, élénkpiros színhez, ugyanis ez az árnyalat a romantika, a mély érzelmek és a szerelem színe. A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa a legklasszikusabb piros árnyalatban tündököl, ennek köszönhetően a hagyományosabb stílusban megépített kertekben ugyanolyan jól mutat, mint a divatosabb kialakítású birtokokon.

Bátran állítom, hogy nem létezik nagyszerűbb rózsa, mint az élénkpiros, ha az a cél, hogy kertünket feltűnővé, élettelivé, szenvedélyessé varázsoljuk.

A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa pontosan ezt az élményt tudja nyújtani Önnek, hiszen egy attraktív, messziről észrevehető, az egész kert hangulatát meghatározó rózsafajta. Nem csupán színével hódít, hanem kiegyensúlyozott tulajdonságaival és problémamentes nevelhetőségével is. Ez a a fajta rózsa kiegyensúlyozott, jó növekedésű, gazdagon elágazó ágrendszerrel bír. Lombozatát közepes méretű középzöld levelek alkotják.

A Rosa Fred Loads élénkpiros virágba borulva

Virágzási ideje hosszú, az élénkpiros szirmok a nyár elejétől az ősz végéig díszítik majd az Ön kertjét. Illata enyhe, inkább közelről ízlelhető csak meg, ezért akár több tucat tő ültetése esetén sem kell erős, zavaró rózsaaromától tartani. A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa magassága 80-100 centiméter, így a közepes termetű rózsák közé tartozik.

Mivel ágyás rózsa, ezért csoportos telepítését ajánlom, de ez a rózsafajta remekül mutat akár az előkertbe ültetve is. Szívből ajánlom ezt a rózsafajtát minden olyan hölgy kertésznek aki nőiességét, romantikus, szenvedélyes személyiségét egy feltűnő, meseszép rózsával szeretné kifejezni a kertjében.

Rendeljen most kertjébe Ön is rózsát!

A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa ültetése

A rózsaültetés a rózsanevelés első és egyben legfontosabb feladata, amely meghatározza dísznövényünk későbbi fejlődési ütemét, ellenálló képességét, és szépségét. Már a rózsa megrendelése idején érdemes kiválasztani majdani dísznövényünk számára az ideális helyet a kertünkben, szem előtt tartva, hogy az egy jó talajminőségű, napfényes, széltől, fagytól valamelyest védett hely legyen. Ha Ön meg találta a megfelelő helyet és kiválasztotta a megrendelni kívánt rózsafajtát, akkor neki is kezdhet az előkészületeknek, hogy amint megérkezik a rózsa azonnal telepíthesse!

Rosa Fred Loads virága

A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa ültetési ideje csaknem egész évre kiterjed, ugyanis rózsát ültetni a fagyos téli hónapok kivételével bármikor lehet. Az ideális rózsaültetési időszak ugyanakkor a tavasz vagy az ősz. Amennyiben a nyári melegben ültetjük ezt a rózsát, mindenképpen a konténeres változatot javaslom, a szabadgyökerű növény helyett. Ennek a rózsafajtának a fényigénye magas, napi 6-8 óra napsütésre van szüksége, ezért soha ne ültessük magas fal tövébe, árnyokos területre vagy lombos fák alá!

Az ágyás rózsáknak többnyire a kert központi, nyílt területén szokás helyet biztosítani, hogy a csoportosan ültetett rózsaözön megfelelően érvényesüljön. Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa talajigénye átlagos a rózsák közt, az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza közeget kedveli. Ha az Ön kertjének ettől eltérő a talaja, könnyen módosíthatja azt, ha érett marhatrágyát, komposztot, vagy savanyú földet helyez a rózsa telepítési helyére.

A rózsa ültetési tőtávolsága 40-50 centiméter, így egy nézetméternyi rózsaágyásba 6-7 tő telepíthető ebből a fajtából. A telepítéshez készítsünk egy 60x60x60 centiméteres ültetőgödröt, melynek az aljára kerüljön érett marhatrágya, vagy komposzt vékony rétegben, amit fedjünk el néhány centiméter földdel, hogy a rózsánk gyökere ne érintkezzen közvetlenül a tápanyaggal.

Az ültetést követően alaposan öntözzük be új dísznövényünket! A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa ültetéséhez a Dolce Vital általános virágföld keveréket ajánlom Önnek, mert a rózsa kiegyensúlyozott fejlődéséhez tápanyagban dús, jó vízáteresztő képességű talajra van szükség. A hosszan lebomló műtrágyának köszönhetően az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyagot kap a rózsa, valamint a közeg remek vízfelvevő- és vízmegtartó tulajdonsága az öntözés hatékonyságát is segíti.

A Rosa Fred Loads rózsa gondozása

8-12 naponta esedékes öntözni, de az időjárástól függően, csapadékosabb időben ritkábban, aszályosabb, melegebb időszakban sűrűbben pótoljuk a nedvességet. Az öntözést kanna segítségével végezzük, óvatosan, szétterítve öntsük a vizet a tövekhez. Ne használjunk kerti locsolótömlőt és ne spricceljük felülről a növényt, ez ugyanis elősegítheti a betegségek megjelenését. Ennek a rózsafajtának a tápanyagigénye átlagos, biztosítsunk számára gazdag, laza, szerkezetű közeget, és az ültetés előtt lássuk el trágyával a talajt. A későbbiekben évente legalább egy alkalommal helyezzünk ki érett marhatrágyát a rózsatövekhez.

A rózsa teleltetése

A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa teleltetését mindig ősz végén kell elkezdeni, hogy a fagyok már felkészülve érjék növényünket. A téli védelem kialakításához kupacoljunk földet az előkészített rózsatőre, úgy, hogy a földhalom a szemzés fölött 10-15 centiméterrel legyen. Mielőtt azonban ezt elvégeznénk lombtalanítsuk a növényt, és, metsszük le a föld alá kerülő hajtásokat! A téli védelem elengedhetetlen, ahhoz hogy a következő évben is szépen fejlődő, egészséges, életerős rózsabokrokat nevelhessünk, ezért soha ne hanyagoljuk el!

Ez a rózsafajta a betegségekkel szemben átlagos mértékben ellenálló, ami azt jelenti, hogy ha Ön szakszerűen gondozza rózsáját, ritkán kell majd növényvédelmi feladatokkal törődnie. Ugyanakkor a megszokott rózsabetegségek, mint például a lisztharmat, a rózsarozsda, a csillagpenész, a mozaikvírus felüthetik a fejüket, de ha Ön minőségi, ellenálló rózsát vásárolt a kockázatok minimalizálhatóak.

Ebben a videóban a rózsák téli védelméről ejtek néhány szót

A rózsa metszése

A rózsaápolási teendők sorában az egyik legfontosabb feladat a rózsa metszése. A szakszerű visszavágással alakítható ki a rózsabokor esztétikus formája, valamint a növény egészsége szempontjából is igen lényeges ez a munkafolyamat. A rózsametszés sokak szerint bonyolult feladat, de kevés tanulással és kis gyakorlattal bárki hamar elsajátíthatja az alapvető fogásokat. A rózsákat általában tél végén, kora tavasszal kell megmetszeni, ilyenkor a növény későbbi formájának kialakítására koncentrálunk.

Akadnak kertbarátok, akik számára az év eleji metszés kissé drasztikusnak tűnik, de Ön bátran vegye kezébe a metszőollót! A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsát úgy vágja vissza, hogy a vágást a rügy felett fél-egy centiméterrel ferdén ejtse meg. A felső rügy abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni szeretné. Év közben akkor szükséges a metszőollót a kezünkbe venni, ha elszáradt virágokat, növényi részeket látunk rózsánkon. Ilyenkor nem szabad erőteljesen visszavágni a növényt, mert a tél közeledtével a rózsa visszafagyása előfordulhat. A metszéshez mindig tiszta, éles metszőollót használjunk, mert a csorba vágófelület okozta sérülések betegségek megjelenéséhez vezethet.

Ha Önt is elvarázsolta ez a meseszép színben pompázó, attraktív megjelenésű Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa, ide kattintva rendelheti meg!

Érdekesnek találta cikkemet? Kérem nyomjon egy Tetsziket!

További blog bejegyzéseim itt olvashatók.

Tartalomhoz tartozó címkék: rózsa