Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Rosa 'Comte de Chambord' - rózsaszín - történelmi - portland rózsa

7.390 Ft

Kiszerelés:

  • 2 literes faiskolai konténerben megnevelt 1 éves begyökeresedett rózsatő
  • 6 literes faiskolai konténerben megnevelt 2 éves begyökeresedett rózsatő
  • 6 literes cserépbe beültetett, 3 éves magastörzsű rózsafa (90cm)

Milyen állapotban szállítjuk ki Önnek megrendelt rózsáit

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
7.390 Ft
2 literes cserépben megnevelt, 1 éves cserepes rózsatő
Menny.:
11.790 Ft
6 literes cserépbe beültetett, 2 éves rózsatő
Menny.:
17.990 Ft
6 literes cserépbe beültetett, 3 éves magastörzsű rózsafa (90cm)
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A portland rózsák az un. damaszkuszi rózsák alcsoportját képezik, mivel a damaszkuszi és a gallicák keresztezéséből jöttek létre feltehetőleg abból a célból, hogy remontáló fajtákat nemesítsenek.

A 'Comte de Chambord' a történelmi rózsafajták sorában az egyik legkedveltebb, mivel egyesíti magában a „régi” rózsák erényeit és az újakét, ismétlődő virágzásával. Eredetét tekintve több elmélet is kialakult. Az általános nézet, hogy Moreau és Robert francia tenyésztők 1858-ban hozták létre a Baronne Prevost és a Portland Rose keresztezésével. Egy másik teória szerint viszont a Svájcból New York-ba emigráló Daniel Boll volt a nemesítő, s felesége után Madame Boll-ra keresztelte, Franciaországba küldte, ahol Moreau és Robert átnevezve a sajátjukként mutatták be. A harmadik elképzelés pedig, hogy éppen fordítva történt a dolog. Ez az oka annak, hogy a rózsát szokás a 'Mme. Boll' névvel is illetni.

Bokra formás, erőteljes, felálló ágú, tüskés, kb. 90-150 cm magas. Dús lombozatát sötétzöld, elegánsan hosszúkás, finoman fogazott levelek alkotják. 

Június-júliusban hozza kis fürtökben leveleken „ülő”, tömve telt - kb. 40-60 sziromból álló - , áthatóan édes illatú, nagy virágait, melyek színe a középen mély rózsaszíntől a külső szirmok halványabb ezüstös rózsaszínéig terjed. 

Napos vagy félárnyékos helyet szeret, a különféle talajtípusokon jól növekszik, a szegényebb talajokkal szemben is toleráns, de gazdagabb a virágzása, ha korhadt trágyával vagy komposzttal takarjuk talaját. A betegségekkel szembeni ellenálló képessége jó. 

Méretéből és tulajdonságaiból adódóan tökéletes választás kis kertekbe szoliterként, virágágyásba vagy alacsony sövény kialakítására. Dézsában is nevelhető.

Paraméterek

Illat: intenzív illatú rózsa - citrom aromájú
Magasság: 90-150 cm
Virágméret: L (7-10 cm)
Virágszín: rózsaszín