Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Illat: intenzív illatú rózsa
Magasság: 365 -790 cm
Virágméret: M (4-7 cm)
Virágszín: rózsaszín

Hasznos tanácsok videóban.

Rosa 'Alexandre Girault' - kármin-rózsaszín, fehér középpel rambler, kúszó rózsa

Ár:
2.390 Ft

Kiszerelés: 2 literes faiskolai konténerben megnevelt 1 éves begyökeresedett rózsatõ
Ültethetõ:
február végétõl november végéig

 

Milyen állapotban szállítjuk ki Önnek megrendelt rózsáit?

Kiszerelés
2 literes kertészeti konténerben
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
DOLCE VITAL Általános virágföld 20 liter DOLCE VITAL Általános virágföld 20 liter
2.290 Ft
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Rosa 'Alexandre Girault' - kármin-rózsaszín, fehér középpel rambler, kúszó rózsa főbb jellemző

 

Jellemzői: A futó (rambler) rózsák felfelé törekvő habitussal rendelkeznek, mely gazdag virágzással párosul. Felhasználhatók falak, kerítések befuttatására, de a sokak által kedvelt rózsakapuk kialakítása is ezekkel a rózsákkal történik. A rambler rózsák a vegetációs időszakban jellemzően csak egyszer virágoznak.

Az ’Alexandre Girault’ kármin-rózsaszín virágai nagy tömegben nyílnak a nyár első felében. Igazán népszerű rambler típusú rózsa, amelyet több, mint 100 éve nemesítettek (1907) Franciaországban. A virágai 4-7 cm átmérővel rendelkeznek, és fontos tulajdonságuk, hogy intenzíven illatoznak. Illata az almára emlékeztet.

Nem remontál, vagyis évente egyszer virágzik. Virágait kisebb csokrokban hozza. A virág kerek, kissé lapított, tetszetős. A virágszín erős rózsaszín, a virágok közepe világosabb, csaknem fehér színű.

Virágzási idő: Június – Július (nyáron virágzó)

Talaj- és tápanyagigény: Jó szerkezetű, pangó vízre nem hajlamos talaj ideális a számára. Ha pangó víz nem károsítja a legtöbb talajtípuson sikerrel nevelhetők. Nagy tápanyagigényű növény.

Fényigény: Nagy fényigényű növény. Naponta legalább 5-6 óra megvilágítást igényel.

Vízigény: Kis vízigényű növény, öntözése csak szélsőségesen száraz időjárás esetén szükséges.

Gondozás: A rambler rózsák a tavalyi vesszőkön fejlesztenek virágot. Metszése során a sérült vesszőket távolítsuk el, az első egészséges rügyig. Ezután vágjuk ki a keresztben nőtt vesszőket, valamint a túlhajló, akadályt jelentő vesszőket (például járdára kilóg). Ezután vágjuk ki tőből a kiöregedett hajtásokat (8-10 évesek), melyek kérge nagyon sötét színű és maga a vessző is vastag.

Az öreg vesszőket ne egyszerre, hanem fokozatosan metsszük ki, évente 2-3 darabot csak. A ritkításra csak nagyon erős növekedésű fajtáknál van szükség, itt a cél a szellős forma kialakítása, nagyobb beavatkozás nélkül.

A túlzott metszés a rambler rózsáknál a virágzás elmaradását okozhatja. A rózsákat megfelelő mennyiségű tápanyaghoz juttathatjuk szervesanyag talajba dolgozásával vagy tápoldatozással. Trágyát legkésőbb márciusig sekélyen dolgozzuk a talajba.

Júliustól plusz tápanyagot ne juttassunk ki, ebben az időszakban a növény vegetatív részei erősödnek meg.

Társítás: A rózsák társítása fontos szerepet tölt be a kert arculatának meghatározásában, ennek oka az, hogy a rózsák jellemzően későn hajtanak ki, majd ezt követően nem folyamatosan, hanem kisebb-nagyobb időközönként hoznak virágot.

Ezekben a virág nélküli időszakokban kap fontos szerepet a megfelelő társításuk, mely során olyan növényekkel kombináljuk őket, amelyek a rózsák kihajtása, virágzása előtt és után díszítenek.

Az ’Alexandre Girault’ fajta egy régi francia fajta, ami mind a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. Erős, intenzív illata miatt rengetegen kedvelik. Mivel nagytermetű rambler futórózsáról van szó, érdemes támasztékra, pergolára telepíteni és a társítás hátsóbb részein helyet adni számára.

Elé helyezzük el a mályvaszínű sásliliomot (’Wendy’) és a színben kontrasztot adó citromsárga sásliliomot. A nagyobb termetükkel és nyári virágzásukkal szép kiegészítői lehetnek a rózsánknak.

A sásliliomok előtt helyet kaphat a madonnaliliom, amely legalább olyan légies és nemes, mint az ’Alexandre Girault’. Az ágyás elülső részein kapjon helyet a citromfű aromás bájával és a nyári, rózsaszín virágokkal teli havasi fátyolvirág ’Filou Rose’ fajtája.

Társításra javasolt növényfajták:

Hemerocallis 'Wendy' - Mályvaszínű sásliliom
Hemerocallis citrina – Citromsárga sásliliom
Lilium candidum – Madonnaliliom
Melissa officinalis - Citromfű
Gypsophila repens 'Filou Rose' – Havasi fátyolvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 3,5-7 m
Ültetési tőtáv: 1-1,5 m
Virágzási idő: Június - Július
Tápanyagigény: Nagy tápanyagigényű
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: pergolák, házfalak, kerítések, rácsok befuttatására, rózsalugasok kialakítására

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!