Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Remény' laposbarack

9.990 Ft

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Amennyiben valamely kiszerelés vagy fajta nem elérhető, úgy kérem, nézzen vissza április végén, mert több, mint tízezer gyümölcsfám nevelése fejeződik be, és válik újra rendelhetővé.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
9.990 Ft
Szabadgyökerű
Menny.:
13.990 Ft
Fiatal konténeres csemete
Menny.:
16.490 Ft
Konténeres - vadőszi alanyon
Menny.:
19.990 Ft
Koros konténeres
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A 'Remény' laposbarack főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Remény’ egy magyar nemesítésű lapos őszibarack fajta. Közepesen erős növekedési eréllyel rendelkezik. Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven termő, megbízható fajta. A termése július végén érik, öntermékeny.

A termés nagysága közepesen nagy- vagy nagyméretű, alakja lapított gömb. A húsa molyhos, alapszíne zöldesfehér, amelyet világospiros fedőszín borít körülbelül a terméshéj felén. A termés édes, lédús, fehér színű, a mag körül piros. Magvaváló fajta.

Alkalmas friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra egyaránt. A GF677 mandulabarack hibridnek köszönhetően kiválóak a gyökeresedési tulajdonságai, a gyökerei jól vastagodnak.

A nemes növekedése erős, termőképessége kiváló lesz. Jól viseli a meszes talajt, a szárazságot és egyéb abiotikus stresszt is. Fonálféreggel szemben rezisztens.

Érésidő: Július vége

Porzói: Öntermékeny

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, enyhén meszes vagy semleges kémhatású, humuszban- és tápanyagban gazdag laza talaj ideális a számára.

Fény- és hőigény: Fény és melegigényes növénye, ezért a telepítés helyét gondosan válasszuk meg. A téli fagyokat átvészeli, a tavaszi fagyok károsíthatják.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de a nyári aszályos időszakban gazdag és nagyméretű termést csak rendszeres öntözés mellett várható.

Ültetési idő: Szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is. 

Gondozás: Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején. Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december.

Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig. Plusz tápanyagot az ültetés évétől számítva 2-3 évenként juttassunk ki a növénynek.

Metszését tavasszal a virágzás előtt vagy alatt végezhetjük el. Korona alakítás nyáron is történhet. A leggyakrabban kialakított korona forma az őszibarack fák esetében a katlan vagy váza alak, melynek célja, hogy a fény a korona belsejébe is eljusson.

Ebben az esetben 2-3. éves korban kell a sudarat eltávolítani és akkor a főágak oldalirányba fognak növekedni.

Kártevők, betegségek: tafrinára kevésbé érzékeny, monília, levéltetvek, lisztharmat. A GF677 alanynak köszönhetően fonálféreg rezisztens.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,8-2,5 m
Sor- és tőtávolság: 3×3,5 m
Termésérés: Július vége
Vízigény: Közepes
Hő- és fényigény: Nagy

Termés felhasználhatósága: feldolgozás, friss fogyasztás

 

Védett tartalom

Öntermékeny fajta, porzópár nem szükséges.

Paraméterek

Érési idő: VII. hó – (Július)
Gyümölcshús színe: sárga
Önbeporzó? igen
Magyarországon érés Július vége

Videók