Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Rembrandt tulipán színkeverék

2.590 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/csomag
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
tulipán virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Rembrandt tulipán színkeverék főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Ebben az összeállításban tarka szirmú, egyszerű virágú, középidőben, tehát áprilisban nyíló Rembrandt tulipánokat találunk.

Ezek a tulipánok, jellegzetes, csíkos mintázattal rendelkeznek, melyről könnyen felismerhetők. A virágok színe lehet sárga-piros, fehér-piros, lila-fehér, az egyes színek aránya pedig eltérő az egyes virágfejeken.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor „becsengetnek az iskolákban” ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik, szinte slágernek számító csoport a Rembrandt tulipánoké, melyek tarka virágaikkal hívják fel magukra a figyelmet.

A kerti kiültetésekben hátterükbe ültessünk nagytermetű császárkoronát, például a piros színvilágú ’Rubra’ fajtát. Ez elé telepítsünk liliomvirágú tulipánokat, így a vegyes mix válogatást vagy fehér ’Daytona’ fajtát.

A liliomvirágúakkal vegyesen telepíthetjük a rojtos szirmú ’Gorilla’ tulipánt, melyeket a rózsaszín és zöld virágú ’Groenland’ viridiflora tulipánnal

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Daytona’
Tulipa’Gorilla’
Tulipa ’Groenland’
Fritillaria imperalis ’Rubra’
Liliomvirágú tulipán színkeverék

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 35-45 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, vegyes virágágy, hagymás kiültetés, hosszan díszítő kert

 

Védett tartalom

Videók