Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Pyracantha coccinea 'Orange Glow' - Tűztövis

6.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: pirakantha)

Kiszállítási méret: 20-90 cm magas évszaktól függően

Ilyen állapotban és méretben szállítjuk ki Önnek megrendelt tűztöviseit.

Kiszerelés: 1-4 literes kertészeti konténerben 
Közeg: Tápanyagban gazdag, tőzeges földkeverékbe ültetve
Egész évben ültethető!

Télálló, szárazságtűrő 

Sűrű sövény kialakításához: méterenként 2 darabot ültessen 

Védett tartalom
Termék címkék:
cserje pyracantha tűztövis

Hasznos tudnivalók

A Pyracantha coccinea 'Orange Glow' - Tűztövis főbb jellemző

 

Habitus: 3 méteres kifejlett magasságot elérő szúrós, télizöld cserje, amelynek kifejlett szélessége elérheti a 2,5-3 métert. Igen gyors növekedés jellemzi. A hajtásai felfelé törők, majd ívesen lehajlók.

Levelei fényesek, középzöldek, széles lándzsa alakúak. Méhlegelő, madárbarát kertek fajtája is lehet.

Virág: Májusban nyílnak krémfehér, jellegzetes illatú virágai. A virágok a hajtás egész hosszán, tömötten nyílnak, szinte beborítják a növényt.

Termés: Ősszel érleli élénk narancssárga, gömbölyű terméseit, amelyek dúsan megtalálhatók a teljes hajtáson, ezáltal ez válik a cserje fő díszítőértékévé.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Napos helyre ültesse, kifejezetten fényigényes faj. Félárnyékos körülmények között sokkal kevesebb virágot, majd termést hoz. Árnyékban egyáltalán nem virágzik, viszont lehet, hogy a lombja nem hullik le a téli időszakra.

Vízigény: Alacsony vízigényű növény, amelyet főleg aszály idején érdemes öntözni kisebb vízadagokkal.

Gondozás: Alacsony gondozási igényekkel rendelkezik. Tavasszal tanácsos metszeni, amelyet nagyon jól bír. Érdemes minél többet meghagyni az éves hajtásokból, ugyanis a tűztövisek az előző éves vesszőkön virágoznak és hoznak termést.

Mivel hajtásai hajlamosak besűrűsödni, ezért szükségszerű 3-4 évente ritkító metszést alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: Az ’Orange Glow’ egy kifejezetten nagyméretű (3-4 m) szúrós cserje, amely tavasszal virágaival, nyáron fényes, dús lombjával, az őszi és téli időszakban pedig narancssárga terméseivel díszít. Szoliterként képes megmutatni íves hajtásrendszerét, de nagyszerű, sűrű sövény is nevelhető belőle és társításban is elhelyezhető.

Ha társítani kívánja, érdemes az összeültetés leghátsó részére elhelyezni, ugyanis itt nagyszerű hátteret képes biztosítani. Elé ültesse a bordó levelű borbolyát (’Carmen’), amellyel igazán szép kontrasztot teremtenek. Érdemes pergolára futtatva elhelyezni a kármin-piros rambler, kúszó rózsafajtát ('Souvenir de J. Mermet'), amely kiemelkedik a díszes lombok közül.

A társítás középső részére helyezze el a különleges, oszlopos narancssárga levelű borbolyát ('Orange Rocket'®), amely mellett kiváló helyet kaphat a 'Martine Guillot' fehér nosztalgia rózsa.

Az ágyás elülső részére ültesse a narancsos fellevelű rózsás kutyatejet ('Beauty of Orange'), az ágyást pedig zárja le a tavaszi virágzású ibolyakék küllőrojttal (’Dominator’). Ezzel egy tavasztól télig díszítő társítás lehet az Öné, amelyben a tarka lombszínek illenek az ’Orange Glow’ téli színeihez.

Társításra javasolt növényfajták:

Berberis thunbergii 'Carmen' - Bordó levelű borbolya
Rosa 'Souvenir de J. Mermet' - kármin-piros rambler, kúszó rózsa
Berberis thunbergii 'Orange Rocket'® – Oszlopos, narancssárga levelű borbolya
Rosa 'Martine Guillot' - fehér nosztalgia rózsa
Euphorbia griffithii 'Beauty of Orange' – Rózsás kutyatej
Erigeron 'Dominator' - Ibolyakék küllőrojt

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 3 m
Kifejlett szélesség: 2-3 m
Ültetési tőtáv: 2-3 m
Virágzási idő: Május
Vízigény: Alacsony vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Télizöld
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, cserjefoltok, évelő ágyak háttérnövénye, sövény

 

Védett tartalom

 

Videók