Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

'Redhaven' őszibarack vadőszi alanyon

Ár:
2.990 Ft

Vadőszi alanyon

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-01-21

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Öntermékeny fajta, porzópár nem szükséges.

A 'Redhaven' őszibarack kiváló tulajdonságai miatt az egyik legelterjedtebb őszibarack fajta. Nagyon bőtermő, jó ízű gyümölcsöt érlelő, és a környezeti tényezőkhöz nagyszerűen alkalmazkodik. A termései oldalról kicsit lapítottak, gömb alakúak. Héja sárga, csíkozott, piros fedőszínnel. Jó ízű, élénk sárga húsú gyümölcsei magvaválóak, a mag körül piros színű a terméshús. Friss fogyasztásra, de akár befőzéshez, és gyümölcsjoghurt készítéshez is kiváló választás. Rózsaszín virágai későn, május elején nyílnak. Vadőszibarack alanyra oltott fajta, középerős növekedésű. (Alacsonyabbra nő, mint a vad alany.) Szétterülő koronát nevel.

Meszes talajokra előnyösebb a mandula alanyra szemzett 'Redhaven' fajtát választani, mivel a mandula alany jobban tűri a meszes, lúgos talajt. Az enyhén lúgos, meszes talajból a vadőszibarack alanyra szemzett nemes fajta nem tud elegendő vasat felvenni, így,- mivel a levél zöld színét adó klorofillhoz nélkülözhetetlen a vas, sárgulás (klorózis) alakul ki. Termései július végén, augusztus elején érnek. Kiváló a fagytűrő képessége, és a lisztharmatra,vagy a tafrinás levélfodrosodásra sem túl érzékeny. Öntermékeny, és rendszeresen, bőségesen terem.

 

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő