Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Prunus laurocerasus 'Titan' – Babérmeggy

Ár:
8.290 Ft

(ejtsd: prunusz laurocerázusz)

Szállítási méret: 60-80 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Prunus laurocerasus 'Titan' – Babérmeggy főbb jellemző

 

Habitus: Sűrű ágrendszerű, kompakt növekedésű, örökzöld, fagytűrő cserje. Levelei fényes felületűek, felfelé állók, kihajtáskor bronzos-zöld színűek.

Virág: Apró, fehér színű, illatos virágai fürt virágzatba tömörülnek és tavasz végén nyílnak.

Termés: Nyár végén jelennek meg sötétkék termései. Ezek emberi fogyasztásra nem alkalmasak, mérgezőek!

Talajigény: Jó vízgazdálkodású, üde, humuszban és szervesanyagban gazdag, enyhén savanyú talaj ideális a számára. Meszes talajon nem fejlődik kielégítően.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, tűző napra is telepíthető és félárnyékba is. Viszont minél nagyobb az árnyékoltság mértéke annál lazább szerkezetű bokorrá fejlődik!

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Igény szerint metszéssel alakítható cserje, de enélkül is oszlopos növekedés jellemzi. A fiatal növényeket a kiültetést követően rendszeresen öntözzük, valamint a tél beállta előtt takarjuk őket, mert ekkor még érzékenyebbek a fagyokra.

Társítás: A babérmeggy kerti alkalmazása egyre szélesebb körben elterjedt. Ennek egyik oka, hogy a néhány éves növények gondozás nélkül is szépen fejlődnek, másik oka, hogy a városi klímát és a szennyezést is jól tolerálja.

Felhasználható sövények telepítésére, de a tematikus kertek, így az erdei, madárbarát, rovarbarát vagy éppen a természetközeli kerttípusokban egyaránt helyet érdemel.

A ’Titan’ babérmeggy, tavaszi lombszínével egy igazán feltűnő jelenség, mely a hazai teleket gond nélkül átvészeli. Társításba helyezve nagyon jó színfoltja a cserjesoroknak és összeállításoknak.

Egy ilyen társítás kialakításához hátterébe válasszunk rózsaszín virágzatú ’Hopi’ selyemmirtuszt, mely a nyári időszak meghatározó növénye, mely elé telepítsük a ’Titan’ babérmeggyet, a fantasztikus őszi lombszínű ’Blue Mist’ bóbitacserjét és a zöld-piros lombú ’Sparkling Champagne’ japán gyöngyvesszőt.

Ezt az összeállítást a fűrészes levelű ’Blue Bird’ hortenziával tehetjük még teljesebbé. Ha az előtérbe is cserjét választanánk jó döntés a sárga virágú, cakkos levelű ’Apollo’ mahónia, melyet igény szerint alakíthatunk.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Hopi' – Kínai selyemmirtusz (fényes rózsaszín)
Fothergilla gardenii 'Blue Mist' – Bóbitacserje
Mahonia aquifolium 'Apollo' – Mahónia
Spiraea japonica 'Sparkling Champagne' – Japán gyöngyvessző
Hydrangea serrata 'Blue Bird' – Hortenzia

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,5 m
Kifejlett szélesség: 0,8 - 1 m
Ültetési tőtáv: 0,5-0,8 m
Virágzási idő: Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: szoliter, erdei kert, madárbarát kert, természetközeli kert, sövény, cserjecsoportok, dézsanövény

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!