Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Prunus 'Carmine Jewel' - Ékszermeggy

6.390 Ft

(ejtsd: prunusz)

Kiszállítási méret: évszaktól függően 30-40 cm
Kiszerelés: 2 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú kertészeti földkeverék
Egész évben ültethető

Csábító növényritkaság! 

A Méret és Kiszerelés változatoknál használt rövidítések Jelmagyarázata.

Védett tartalom
Ár: Díszfa méret: Díszfa kiszerelés: Kosárba
6.390 Ft
M: 30/40
K 2L
Menny.:
7.790 Ft
M: 60/80
K 5L
Menny.:
8.790 Ft
M: 80/100
K 5L
Menny.:
9.890 Ft
M: 100/120
K 4L
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Prunus 'Carmine Jewel' - Ékszermeggy főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Carmin Jewel’ egy igencsak népszerű, amerikai nemesítésű törpe meggyfajta, amely magában hordozza a cseresznye édes, és a meggy savanykás ízvilágát.

Egyik fő vonzereje abban áll, hogy mivel gyenge növekedési erélyű, kistermetű fajta, ezért kiválóan nevelhető balkonon, nagy méretű dézsában is, illetve azok számára is ideális, akiknek kisméretű kertjük van.

Rendszeres, ám gyengébb metszést igényel. Rendszeresen és bőven terem. Öntermékeny fajta. Kifejlett korban mérete 2 méter magas. A metszést jól bírja, ezért sövény is nevelhető belőle.

Mivel virágzása rendkívül dekoratív esemény áprilisban, ezért dísznövényként is megállja a helyét. Termése július elején érik, nagyméretű, lédús, aromás, üdítő, rendkívül kellemes ízvilágú. Alkalmas friss fogyasztásra, de konyhai feldolgozásra, mélyhűtésre is.

Érésidő: Július eleje

Porzói: Öntermékeny.

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára. A túlzottan kötött talajba történő telepítés esetén a vitalitása csökken.

Fény- és hőigény: Nagy fényigényű növény, árnyékolását kerülni kell. Hőigénye nagy, de a cseresznyéhez viszonyítva kevésbé érzékeny a tavaszi fagyokra.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A hosszú aszályos időszakokban az idősebb fákat hetente egyszer, a fiatalokat hetente 2-3 alkalommal öntözzük.

Ültetési idő: Szabad gyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is.

Gondozás: Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején. Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december.

Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig. A cseresznye esetében a fiatal, 1-3 éves korban alakító metszést végezzünk, ezt követően a metszési munkák a ritkításból és a fiatalításból állnak.

Fontos, hogy az idősebb fáknál az úgynevezett „ostorokat” tavasszal, rügyfakadás előtt metsszük ki, továbbá a korona belsejében az egymás keresztező, befelé növő ágakat távolítsuk el, így kialakítva egy szellős, jól kezelhető koronaformát.

Kártevők, betegségek: nekrotikus gyűrűsfoltosság, mikoszferellás levélfoltosság, blumeriellás betegség, monília, meggy antraknózis

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2 m
Sor- és tőtávolság: 1-1,2 m
Termésérés: Július eleje
Vízigény: Közepes 
Fény- és hőigény: Nagy
Termés felhasználhatósága: elsősorban friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra, mélyhűtésre

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Virágszín: fehér

Videók