Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Profi-Line – Nárcisz 'Blazing Starlet'

2.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /csomag
A hagyma körmérete : 12-14 cm
Virágszín: sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Profi-Line – Nárcisz 'Blazing Starlet' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A ’Blazing Starlet’ fajta egy hasadt koronájú nárcisz, mely azt jelenti, hogy a virágban látható melléklepel, mely általában zárt „csuprot” alkot, az a lepel hosszának egyharmadáig fel van hasítva, a levélcimpák pedig fodrosak, így a virágfej összességében telt hatást nyújt.

A ’Blazing Scarlet’ fajta esetében a külső szirmok világossárga színűek, melyen esetleg fehér csíkozás is megjelenhet, a korona sötétebb sárga, a szirmok pedig narancsos árnyalatúak és fodros szélűek, így féltelt hatást nyújtanak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont. februárban virágot bont.

A nárciszok az egyik legismertebb és leggyakrabban alkalmazott hagymás dísznövényei a hazai kerteknek a tulipánok után. A ’Blazing Startlet’ visszafogott sárga árnyalatai és a fodros virágközép miatt nyújt kellemes látványt.

Társítása során válasszunk mellé nagy koronás (’Salome’) és trombitás nárciszokat (’Dutch Master’, ’Ice Follies’), melyek megmutatják a nárciszok formai sokszínűségét. Ezek elé ültessünk Darwin hibrid tulipánokat (’Golden Apeldoorn’, ’American Dream’), melyek már az erősebb árnyalatokat fogják képviselni a kiültetésünkben, így mozgalmassá téve azt.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Dutch Master’
Narcissus ’Salome’
Narcissus ’Ice Follies’
Narcissus ’Tahiti’
Tulipa ’Golden Apeldoorn’
Tulipa ’American Dream’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 5-10 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, hosszú életű növények

 

Védett tartalom