Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Profi-Line – Allium 'Mont Blanc' díszhagyma

2.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db /csomag
A hagyma körmérete : 20/+ cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Profi-Line – Allium 'Mont Blanc' díszhagyma főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Mount Blanc’ egy nagytermetű, egy méteres szárat nevelő díszhagyma, mely májustól júniusig virágzik. A labdaszerű virágzat kb. 20 centiméter átmérőjű és csillag alakú, fehér virágokból áll. A ’Globemaster’ fajta párjaként is említik a ’Magic’ díszhagymát.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban. A ’Mount Blanc’ fajta a vele méretben és virágzási időben is megegyező, de lila színvilágú ’Globemaster’ fajtával telepítve légies hatást érhetünk el a kertben.

Ezt a hagymás kombinációt kiegészíthetjük a lazább szerkezetű léggömbhagymával (Allium chrystophii). Az előtérbe telepítsünk késő tavaszi virágzású, piros színű ’Hollandia’ koronás szellőrózsát, valamint nyári virágzású rózsaszín és fehér ’Pink & White’ és a citromsárga és piros színű ’Grand Cru’ ázsiai hibrid liliomokat.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Allium 'Globemaster' díszhagyma
Allium chrystophii
Anemone 'Hollandia' - Koronás szellőrózsa
Lilium ’Pink & White’
Liliom 'Grand Cru'

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Május - Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom