Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Profi-Line – Allium 'Magic' díszhagyma

2.590 Ft

Csomagolt mennyiség: 3 db /csomag
A hagyma körmérete : 10-12 cm
Virágszín: bíbor

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Profi-Line – Allium 'Magic' díszhagyma főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Magic’ díszhagyma hosszú, egy métert elérő szárat fejleszt, melynek a végén foglalnak helyet a 10-12 centiméter átmérőjű virágzatok. A virágfejek lilás-bordó, csillag alakú virágokból állnak, így a lila és a rózsaszín árnyalatú fajták között foglal helyet.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban. A ’Magic’ fajta különleges virágszínével és nagy termetével tűnik ki a díszhagymák közül. A lila ’Globemaster’ fajtával telepítve májustól júliusig lesz virágzó díszhagymánk a kertben.

A színben hozzá illő holland íriszek közül válasszuk a fehér ’White van Vliet’ és a kék-sárga ’Frans Hals’ fajtákat, plusz elemként pedig a nagytermetű, fehér és világos rózsaszín színekkel díszítő ’Urandi’ óriásliliomot.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Allium 'Globemaster' díszhagyma
Anemone ’Mr. Fokker’
Iris hollandica ’White van Vliet’
Iris hollandica ’Frans Hals’
Lilium ’Urandi’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Ültetési mélység: 5 cm
Virágzási idő: Június – Július 
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom