Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Potentilla fruticosa 'Sunset' – Cserjés pimpó

Ár:
2.190 Ft

(ejtsd: potentilla frutikóza)

Szállítási méret: évszaktól függően 10-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
2.290 Ft
Menny.:db

Hasznos tudnivalók

A Potentilla fruticosa 'Sunset' – Cserjés pimpó főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, 50-100 centiméter kifejlett magasságú, kissé elterülő habitusú, sűrű ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei aprók, ujjasan szeldeltek és élénkzöldek.

Virág: Apró, narancssárga, ötszirmú, kerek virágai kb. 2 cm átmérőjűek, májustól júliusig nyílnak.

Talajigény: Jó vízgazdálkodású, üde, humuszban és szervesanyagban gazdag, enyhén savanyú talaj ideális a számára. Meszes talajon nem fejlődik kielégítően.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, tűző napra telepítve levelei és virágai megbarnulhatnak, de a napos körülményeket kedvelik.

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Tavasszal a virágzás előtt metszhető. A telepítés helyét gondosan válasszuk meg, s a sötét virágszín miatt kerüljük a delelő napra történő telepítést, így a virágok hosszabb ideig díszítenek.

Társítás és elhelyezés a kertben: A cserjés pimpók alacsony vagy közepes termetük, bokros habitusuk és feltűnő, apró virágaik miatt a nyári kert mutatós díszei. A ’Sunset’ egy közepes termetű, narancssárga virágszínű fajta, amely nagyobb konténerben is nevelhető, de jelzősövény is kialakítható belőle és társításban is elhelyezhető.

Ebben az esetben válassza a hatalmas virágtömeget nevelő közönséges jezsáment a társítás hátulsó részére. A nyár eleji hófehér virágok igen mutatósak és együtt nyílnak a cserjés pimpókkal. A jezsámen elé válassza a hatalmas virágzatú ’Phantom’ bugás hortenziát, amely a nyári hónapokban szintén több héten át díszít.

Elé kerüljön a ’Sunset’ cserjés pimpó, amely mellé, ha a 'Lovely Pink'® rózsaszín változatot választjuk, igazi mediterrán hangulatot tudunk varázsolni erre a kertrészre.

Az összeültetés kiegészíthető a klasszikus, erős rózsaszín ’Alexander Fleming’ illatos bazsarózsával és a társítás lezárásaként alkalmazza az 'Emerald'n Gold' aranytarka kúszó kecskerágót. Ezzel az összeültetéssel egy igazi nyári virágfelhőt teremthet a kertjében.

Társításra javasolt növényfajták:

Philadelphus coronarius - Közönséges jezsámen
Hydrangea paniculata 'Phantom' – Bugás hortenzia
Potentilla fruticosa 'Lovely Pink'® – Rózsaszín virágú cserjés pimpó
Paeonia lactiflora 'Alexander Flaming' – Illatos bazsarózsa
Euonymus fortunei 'Emerald'n Gold' - Aranytarka kúszó kecskerágó

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,6-0,8 m
Kifejlett szélesség: 1 m
Ültetési tőtáv: 0,8-1 m
Virágzási idő: Május - Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: cserje összeállítások, öntözött sziklakertek, szegélyek, vegyes összeültetések, természetközeli kert, félárnyékos kert, napos kert

 

Védett tartalom