Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Potentilla fruticosa 'Solar'Issima' – Cserjés pimpó

4.490 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: potentilla frutikóza)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2-5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Potentilla fruticosa 'Solar'Issima' – Cserjés pimpó főbb jellemző

 

Habitus: Alacsony termetű, 50 centiméter kifejlett magasságú, kissé elterülő habitusú, sűrű ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei aprók, ujjasan szeldeltek és élénkzöldek.

Virág: Apró, kerek virágai kb. 2-3 cm átmérőjűek, májustól augusztusig nyílnak. A virágok narancssárga alapszínűek, a szirmok középrésze viszont halvány citromsárga.

Talajigény: Jó vízgazdálkodású, üde, humuszban és szervesanyagban gazdag, enyhén savanyú talaj ideális a számára. Meszes talajon nem fejlődik kielégítően.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, tűző napra telepítve levelei és virágai megbarnulhatnak.

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Tavasszal a virágzás előtt metszhető. A telepítés helyét gondosan válasszuk meg, a sötét virágszín miatt kerüljük a delelő napra történő telepítést, így a virágok hosszabb ideig díszítenek.

Társítás és elhelyezés a kertben: A cserjés pimpók alacsony vagy közepes termetük, bokros habitusuk és feltűnő, apró virágaik miatt a nyári kert mutatós díszei.

A 'Solar'Issima' egy alacsony kifejlett magasságú, szélesen elterülő változat, mely középmagas szegélyként évelőágyak felosztására vagy cserjesorok előterébe egyaránt ültethető.

Telepíthetjük vegyesen más pimpó fajtákkal, így például a hófehér ’Abbotswood’, valamint a halvány, krémsárga ’Tilford Cream’ fajtákkal, melyek színvilágára ráerősítenek, hiszen vele egy időben nyílnak.

Az évelők közül a 'Winky Double Red & White' tömvetelt, valamint a ’Nora Barlow’ teltvirágú haranglábak magasra törő virágszárai megkapó látványt nyújtanak az előterében. Ha pedig egyedi virágformára vágyunk, válasszuk a rózsaszín, teltvirágú ’Amore Pink’ szívvirágot.

Abban az esetben, ha a kora tavaszi időszakot is izgalmassá szeretnénk tenni, akkor az előtérbe ültessünk hagymásokat, így például a ’White Harmony’ válogatást, mely többek között jácintot, tulipánt, krókuszt és szellőrózsát is tartalmaz, így az egész tavaszi szezonban lesz virágzó növényünk.

Társításra javasolt növényfajták:

Potentilla fruticosa 'Abbotswood' – Fehér virágú cserjés pimpó
Potentilla fruticosa 'Tilford Cream' – Krémszínű virágú cserjés pimpó
Aquilegia vulgaris 'Winky Double Red & White' - Harangláb (piros-fehér)
Aquilegia 'Nora Barlow' - Teltvirágú harangláb
Dicentra 'Amore Pink' – Szívvirág
Színharmónia összeállítás 'White Harmony' (jácint-tulipán-nárcisz-krókusz-szellőrózsa-Scilla, fehér)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,3-0,5 m
Kifejlett szélesség: 0,5-1 m
Ültetési tőtáv: 0,5-1 m
Virágzási idő: Május - Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: cserje összeállítások, öntözött sziklakertek, szegélyek, vegyes összeültetések, természetközeli kert, félárnyékos kert

 

Védett tartalom