Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Potentilla fruticosa 'Lemon Meringue' – Cserjés pimpó

7.990 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: potentilla frutikóza)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2-5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Potentilla fruticosa 'Lemon Meringue' – Cserjés pimpó főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, 60-80 centiméter kifejlett magasságú, kissé elterülő habitusú, sűrű ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei aprók, ujjasan szeldeltek és élénkzöldek.

Virág: Apró, duplavirágú, halványsárga, ötszirmú, kerek virágai kb. 2 cm átmérőjűek, májustól júliusig nyílnak. A virágok szeme sötétebb színű.

Talajigény: Jó vízgazdálkodású, üde, humuszban és szervesanyagban gazdag, enyhén savanyú talaj ideális a számára. Meszes talajon nem fejlődik kielégítően.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, tűző napra telepítve levelei és virágai megbarnulhatnak, de a napos körülményeket kedvelik.

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Tavasszal a virágzás előtt metszhető. A telepítés helyét gondosan válasszuk meg, a sötét virágszín miatt kerüljük a delelő napra történő telepítést, így a virágok hosszabb ideig díszítenek.

Társítás és elhelyezés a kertben: A cserjés pimpók alacsony vagy közepes termetük, bokros habitusuk és feltűnő, apró virágaik miatt a nyári kert mutatós díszei.

A ’Lemon Meringue’ egy közepes termetű pimpóféle, amelynek virágai krémsárga színűek és dupla szirmúak. A virágok szeme sötétebb. Igen különleges fajta. Szoliterként, alacsony sövényként is alkalmazhatja, de társításban is elhelyezhető.

Ebben az esetben támrendszerre futtassa fel a kúszóloncot és helyezze el a társítás hátulsó részére, és élvezze a lonc színeit és illatait! Előtte kapjon helyet a vörös levelű, igen jól alakítható ’Atropurpurea’ japán vérborbolya, amely mellé ültesse az édesen illatos bangitát (’Anne Russel’).

A színjátszó virágzatszínű 'Flower Power'® kék és lila színekben varázsolja a kertbe a mediterrán hangulatot, amelyben részt vehet a ’Lemon Meringue’ és a narancsos-piros virágú cserjés pimpó (’Marian Red Robin’) is. A társítás szegélyére ajánlom a barackszínű 'All Summer Peach'® rózsaloncot.

Társításra javasolt növényfajták:

Lonicera x heckrottii - Kúszólonc
Berberis thunbergii 'Atropurpurea' - Japán vérborbolya
Viburnum burkwoodii 'Anne Russel' – Illatos tavaszi bangita (édesen illatos)
Buddleia weyeriana 'Flower Power'® - Kékes-lilás virágú nyáriorgona
Potentilla fruticosa 'Marian Red Robin' – Narancsos-piros virágú cserjés pimpó
Weigela 'All Summer Peach'® – Rózsalonc

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,6-0,8 m
Kifejlett szélesség: 0,5-0,6 m
Ültetési tőtáv: 0,5-0,7 m
Virágzási idő: Május - Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: cserje összeállítások, öntözött sziklakertek, szegélyek, vegyes összeültetések, természetközeli kert, félárnyékos kert, napos kert

 

Védett tartalom