Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Picea pungens 'Glauca Kaibab' – Ezüstfenyő (konténeres)

Ár:
9.990 Ft

(ejtsd: pícea pungens)

Szállítási méret: 60-80 cm magas
Kiszerelés: konténeres

Különlegesen dekoratív karácsonyfa fajta. Tűlevelei ezüstöskék színűek, és rövidek.

Ha a megszokott helyett valami igazán elegánsra vágyik, akkor válassza az ezüstfenyőt!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Sunin Örökzöld és cserjeföld 50 liter Sunin Örökzöld és cserjeföld 50 liter
2.690 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2020-01-14

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

 

A megfelelő karácsonyfa kiválasztása minden évben egyszerre örömteli és nehéz feladat! Elsőként azt szükséges meghatározni, hogy melyik fafajta mellett tesszük le a voksunkat. Az ezüstfenyő a három legkedveltebb típus egyike, igazi arany középút a karácsonyi fenyők között, hiszen a lucnál díszesebb és tartósabb, a nordmann fenyőnél viszont kedvezőbb árú. Ha Ön még nem határozta el magát, és szívesen venné, ha praktikus valamint szakmai szempontok alapján bemutatnám Önnek az ezüstfenyőt, akkor egyszerűen olvasson tovább!

Amennyiben tehát Ön egy olyan fát szeretne idén, mely egyszerre dekoratív és praktikus, éppen a lehető legjobb helyen van, az ezüstfenyő ugyanis mindezt biztosítja Önnek! Lássuk hát akkor, hogy milyen érvek szólnak az ezüstfenyő mellett!

*****************************************

- Az ezüstfenyő a lucnál sokkalta tartósabb, kevésbé érzékeny a fűtött szobák száraz, meleg levegőjére. Az egyébként méltán közkedvelt luc ilyen körülmények között akár 7-10 nap alatt elveszti, lehullajtja tűlevelei nagy részét, addig az ezüstfenyő több héten keresztül jelentősebb levélvesztés nélkül dekorálja a helyiséget!

- Tartóssága okán az ezüstfenyőt kifejezetten ajánlom panellakásokba, mert jól tolerálja az ottani magas hőmérsékletet és alacsony páratartalmat! Ugyanezen ok miatt remek választás olyan kisgyermekes háztartásokba, ahol fontos szempont, hogy a feldíszített fenyő sokáig, akár január második feléig megmaradjon a gyermekek örömére!

Az ezüstfenyő esztétikai értéke nagyon magas, magyarán szólva kiemelkedően szép!  Tűlevelei a lucénál hosszabbak, két-három centiméteresek, szabályos alakzatokban, körkörösen helyezkednek el a hajtásokon, és a hajtáscsúcsok felé egyre sűrűbben állnak! Ezáltal az ezüstfenyő dús, tömött képet mutat, még kisebb méretben is remekül kitölti a teret, roppant hangulatos látványt nyújt. 

- Az ezüstfenyő az árát tekintve is jó választás, hiszen bár a lucnál drágább, de a nordmann fenyőnél és az egyéb egzotikus fenyőfajtáknál kedvezőbb árú. Tartóssága miatt mindenképpen kifizetődőbb, mint a luc, hiszen még meleg, száraz körülmények között is díszes marad hetekig, így aki hosszabban szeretné megtartani a karácsonyfát, mindenképpen jól jár vele! 

 

Milyen a tökéletes karácsonyfa? Kérem ezt a cikket feltétlen olvassa el!

 

 

Amennyiben a tökéletes karácsonyfát keresi, jó helyen jár:) Kattintson ide.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!