Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Physostegia virginiana 'Variegata' – Virginiai füzérajak

2.890 Ft

(ejtsd: fizosztégia virginiána)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A füzérajak eredeti őshazája Észak-Amerika, onnan került Európába és lett népszerű szépsége, sokoldalúsága és könnyen gondozható volta miatt ez a 60-90 cm magas, bokros növekedésű, felálló szárú évelő.

A ’Variegata’ fajta hosszúkás-lándzsás, fűrészes szélű, krémfehérrel szegélyezett levelei már önmagukban is díszítő értékkel bírnak. Ám, ha ehhez a tarka lombozathoz harmonikusan illő, finom lilás-rózsaszín,  júliustól - szeptemberig nyíló, tartós, négysoros füzérvirágzatait is hozzávesszük, az az érzésünk támad, hogy minden kertben méltán helye lehet. Még inkább így van, ha méh- és lepkebarát, természetközeli kertet szeretnénk kialakítani.

Gondozási igényeit tekintve sem egy problémás növény. Napos vagy félárnyékos helyet, átlagos, nedves, de jó vízelvezetésű talajt kíván. Rendkívül jó alkalmazkodó.

Szoliterként is szépen mutat - akár még dézsába ültetve is - magára vonva a tekintetet, de társításban szintén sokoldalúan felhasználható. Utóbbi esetben látványos és színpompás, tartósan virágzó kertrészt hozhtunk létre, ha dáliák, kasvirágok, veronikák, zsályák, bugás lángvirágok, varjúhájak szomszédságába ültetjük.De telepíthetjük örökzöldek így pl. borókafélék, törpefenyők, ciprusok elé. Mivel szereti a nedves talajt bátran díszíthetjük vele a kerti tavak, medencék partját is. Magas, egyenes termete miatt kerítések, kerti épületek, ösvények mentén is felhasználható.