Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Photinia 'Red Fire' - Korallberkenye

3.690 Ft

(ejtsd: fotínia)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés
: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
3.690 Ft
20 - 40 cm
Menny.:
6.990 Ft
175 - 200 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Photinia 'Red Fire' - Korallberkenye főbb jellemző

 

Habitus: Közepes vagy alacsony termetű, sűrűn elágazó, felálló hajtásrendszerű, gömbölyded, sűrű lombozatú örökzöld cserje. A levélalak tojásdad, a levelek felülete fényes. Vörös színű lombjával díszít, melyek napos helyen vörösek maradnak, nem zöldülnek be.

Virág: Virágai kisméretűek, krémfehér színűek. Áprilisban és májusban virágoznak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos vagy félárnyékos fekvésbe is telepíthető, viszont árnyékos helyen kevésbé lesz sűrű a lombozata.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja.

Gondozás: Kis gondozási igényű növény. Méretét metszéssel tarthatjuk kordában. A fiatal növényeket telepítés után öntözzük rendszeresen!

Társítás és elhelyezés a kertben: A korallberkenyék jellegzetes színváltozásait jól ismerjük, vörös és zöld fényes leveleikkel színt varázsolnak a kertbe. Nevelhető belőle törzses fácska, vagy szoliterként cserjeként is alkalmazhatjuk, de sövénynek is alkalmas és társításban is elhelyezhető.

A ’Red Fire’ korallberkenye egy igen kompakt örökzöld cserje, amelynek méretén kívül különlegessége az egész évben vörös lombszín. Ha társítja, válassza a társítás háttérnövényeként az 1,5-2 méter magasra növő ’Burka’ madárberkenyét, amely leveleivel és terméseivel is díszít.

Előtte pergolákra futtassa fel a piros ’Kisses of Fire’ és a fehér 'Alaska®' climber típusú futórózsákat, amelyek kiemelik az eléjük ültetett ’Red Fire’ fajtát. Az összeültetésben elhelyezhető még az aranylombú, oszlopos törpe tiszafa (’Standishii’).

A kertrész elülső részére ajánlom a nyár végén és ősszel rózsaszínen virágzó ’Pink Perfection’ angol kékszakállt, valamint a szintén kék, így a társítás színeivel kontrasztot alkotó ’Blue Star’ kék, törpe, terülő himalájai borókát.

Társításra javasolt növényfajták:

Sorbus 'Burka' – Madárberkenye
Rosa 'Kisses of Fire' - piros climber, futó rózsa
Rosa 'Alaska®' - krémfehér climber, futó rózsa
Taxus baccata 'Standishii' – Sárga, törpe, oszlopos tiszafa
Caryopteris clandonensis 'Pink Perfection' – Rózsaszín angol kékszakáll
Juniperus sqamata 'Blue Star' – Kék, törpe, terülő himalájai boróka

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5 m
Kifejlett szélesség: 1-1,2 m
Ültetési tőtáv: 1-1,5 m
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: szoliter, cserjesorok, sövények, határolók, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom