Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Photinia 'Dicker Tony' – Korallberkenye

5.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: fotínia)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 9x9 cm-es - 4 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Photinia 'Dicker Tony' – Korallberkenye főbb jellemző

 

Habitus: Közepes vagy nagytermetű, sűrűn elágazó, felálló hajtásrendszerű, gömbölyded, sűrű lombozatú örökzöld cserje. Levelei kihajtáskor vörös árnyalatúak, mely színt hosszú időn át megőrzik, később zöld színre váltanak. A levélalak tojásdad, a levelek felülete fényes.

Virág: Virágai kisméretűek, krémfehér színűek. Áprilisban és májusban virágoznak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Napos vagy félárnyékos fekvésbe is telepíthető, viszont árnyékos helyen kevésbé lesz sűrű a lombozata.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja.

Gondozás: Kis gondozási igényű növény. Méretét metszéssel tarthatjuk kordában. A fiatal növényeket telepítés után öntözzük rendszeresen!

Társítás és elhelyezés a kertben: A korallberkenyék jellegzetes színváltozásait jól ismerjük, vörös és zöld fényes leveleikkel színt varázsolnak a kertbe. Nevelhető belőle törzses fácska, vagy szoliterként cserjeként is alkalmazhatjuk, de sövénynek is alkalmas és társításban is elhelyezhető.

Ebben az esetben a ’Dicker Tony’ fajtát neveljük a társítás hátterében terebélyes cserjének, amely igazi vörös-zöld színfoltot képez. Mellette kapjon helyet a ’Maculata’ tarkalevelű ezüstfa, amely kontrasztot teremt a korallberkenyével.

A cserjék elé ültesse az egyedi megjelenésű, zömök bokrot képező, aromás leveleivel is díszítő 'White Surprise'® fehér-tarka levelű angol kékszakállt. Az ezüst-kék színkavalkádot prímán kiegészíti a 'Lancôme' élénk rózsaszín teahibrid rózsa, amely főként a nyár első szakaszában díszít.

A társítás elülső részére ajánlom a ’Little Rascal’ törpe magyalt és a szintén kistermetű, bordó lombú 'Inspiration' borbolyát.

Társításra javasolt növényfajták:

Elaeagnus pungens 'Maculata' – Tarkalevelű ezüstfa
Caryopteris clandonensis 'White Surprise'® – Fehér-tarka levelű angol kékszakáll
Rosa 'Lancôme' - élénk erős rózsaszín teahibrid rózsa
Ilex meserveae 'Little Rascal' – Törpe magyal
Berberis thunbergii 'Inspiration' – Borbolya

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2,5 m
Kifejlett szélesség: 1-1,5 m
Ültetési tőtáv: 1-1,2 m
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: szoliter, cserjesorok, sövények, határolók, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom