Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Philadelphus coronarius - Közönséges jezsámen

Ár:
2.290 Ft

(ejtsd: filadelfusz koronáriusz)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2-4 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Valószínűleg a legtöbb ember ismeri ennek a növénynek az illatát, azonban a nevével gondba kerülhetünk. A köznyelv jázminnak mondja a Philadephusok népes csoportját, de ez a megnevezés helytelen, a valódi neve jezsámen. Nyár elején nyílnak krémfehér virágai, intenzív illatot árasztva. A jezsámen több érzékszervünkre is hat egyszerre, a pompás illat mellett a fehér virágözön csodálatos látványt nyújt. Emiatt igen népszerű növény, az alapfaj igen sok kiskertben is megtalálható.

A jezsámen fajták között akad tarkalevelű, teltvirágú is, azonban a legjobb illattal az alapfaj rendelkezik. Nem túl magas, 1,5 - 3 méter magasságúra növő bokor, szoliter cserjeként ültethetünk belőle kertünkbe. Ha nem tudunk betelni a látvánnyal és az illattal, fokozhatjuk a hatást, ültessünk jezsámenből sövényt! Önmagában is kiválóan mutat, de más cserjékkel vegyesen egy kora tavasztól nyár közepéig virágzó cserjesort alakíthatunk ki. Orgonából (Syringa vulgaris),  aranyvesszőből (Forsythia sp.), mályvacserjéből (Hibiscus syriacus), rózsaloncból (Weigela 'Bristol Ruby') és jezsámenből fantasztikus illatos-virágzós sövényünk lehet, melynek gondozása sem igényel túl sok időt. Ültessünk jezsáment és nyűgözzük le szomszédainkat!

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!