Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Petrezselyem

Ár:
1.890 Ft

Kiszerelés: 9-12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.790 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Petrezselyem főbb jellemző

 

Jellemzők: A levélpetrezselyem egy kétéves növény, így első évben lombotatot nevel, míg második évben magszárat fejleszt. A gyökérpetrezselyemmel ellentétben rövid, rostos szerkezetű, elágazó gyökeret fejleszt.

A gyökérnyak enyhén duzzadt, innen erednek a tőlevelei, melyeknek köszönhetően tömött, bokros habitusú növény. A levélnyél jellemzően halványzöld színű, míg a levelek sötétzöldek, dekoratívak. A levelek ízanyagokban gazdagok, magas illóolaj- és C-vitamin tartalom jellemzi őket.

Nem csupán fűszernövényként, hanem gyógynövényként is alkalmazzák. A népi gyógyászat gyomorerősítő, szélhajtó, étvágyjavító és vesetisztító hatásait írja le. Felhasználását tekintve frissen és szárítva használják fel elsősorban, de jól fagyasztható is.

Talajigény: Jó szerkezetű és vízáteresztő képességű, szervesanyagban gazdag normál kerti talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Félárnyékot is elviseli ezért akár téli hajtatásra is alkalmas.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, külön szervestrágyázni nem szükséges. A vegetációs időszak alatt a nitrogén utánpótlást meghálálja.

Gondozási, ápolási munkák: Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető növény. Az első évben a gondozási munkái öntözésből és a számunkra szükséges levélmennyiség begyűjtéséből áll. Hidegtűrő növény, így télen akár hótakaró alól is gyűjthető. A második évben a virágszárakat törjük ki, akkor tovább szedhetjük a leveleket.

Betegségek, kártevők: Betegségekre, kártevőkre a gyökérpetrezselyemmel szemben kevésbé érzékeny. Ritkán előfordulhat a fuzikládiumos levélfoltosság, illetve a szeptóriás betegség.

Fontos tudni:
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes
Kifejlett magasság: 10-15 cm
Ajánlott sortáv: 30 cm
Ajánlott tőtáv: 5 cm
Virágzási idő: 2. év június 
Szedhető: Folyamatosan

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!