Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Periploca graeca – Görögtekercs

Ár:
3.690 Ft

(ejtsd: periploka gréka)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Kertészeti különlegesség!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 80-100 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 10-13 db növényt kell elültetnie, 80-100 centiméterenként egymástól.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Periploca graeca – Görögtekercs főbb jellemzői:

Igazi kertészeti különlegességnek számít ez a lombhullató kúszócserje. Akár 8-10 méter magasra is felkapaszkodik eleinte gyorsan, aztán növekedése lassul. Május-júniusban nyitja a különleges, csillag alakú külső felükön zöld, belső oldalukon sötétlila színű virágait. Közelről nézve igen érdekes jelenség. A növény minden része mérgező! Napos, félárnyékos helyen egyaránt jól érzi magát. Várostűrő képessége igen jó. Hazánkban télálló, de fagyzugos helyen takarást igényel. Metszést nem igényel, csak ha alakítani szeretnénk, ekkor azonban mindenképpen használjon védőkesztyűt, mert a kifolyó tejnedv mérgező, szem- és bőrirritációt okoz!

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!