Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Penstemon digitalis 'Husker Red' - Bíborlevelû bugatölcsér

1.290 Ft

(ejtsd: pensztemon digitálisz)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom
Termék címkék:
évelő lángvirág Phlox
Ár: Kiszerelés: Kosárba
1.290 Ft
9*9 es
Menny.:
2.490 Ft
2 literes
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A bíborlevelű bugatölcsér Észak-Amerikában őshonos lágyszárú évelő.

A 'Husker Red' fajta nemcsak előkelő szépsége, hosszan nyíló méh-és lepkecsalogató virágai, jól társítható volta, de viszonylag kis gondozási igényei miatt is kertünkbe kívánkozik. Magassága 20-35 cm virágok nélkül, hosszúkás tôlevelei bíborszínûek, áttelelôk, félörökzöldek.

Június-júliusban, kb. 100-120 cm magas bordó virágzati száron bontja, fehér csöves-tölcséres virágait.

A teljes napos fekvést szereti, viszonylag szárazságtűrő, de a hosszan tartó forró, csapadékmentes időszakban szívesen veszi, ha megöntözzük. Elviseli a félárnyékot, árnyékot is, de számoljunk azzal, ha ilyen helyre ültetjük kevesebb virágot hoz és a levelei is visszazöldülnek. Talajigényét tekintve a jó vízelvezetésű, közepesen kötött, normál, humuszban gazdag talaj az ideális számára.

Kiválóan használható évelőágyak beültetésére (a javasolt ültetési távolság: 40-60cm), természethû kertbe, fa- és cserjecsoportok szegélyére. Ha társítani szeretnénk igazán jól mutat a különböző harangláb (Aquilegia) fajtákkal, évelő díszgyertyákkal (Gaura lindheimeri), macskamentákkal (Nepeta), kasvirágokkal (Echinacea purpurea), tűzesőkkel (Heuchera).

Videók