Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Pegasus – Botanikai krókusz BIG BAG

Ár:
4.490 Ft

Csomagolt mennyiség: 65 db /csomag
A hagyma körmérete : 5-7 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-02-23

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Pegasus – Botanikai krókusz BIG BAG főbb jellemző

 

Jellemzői: A Pegasus – Botanikai krókusz BIG BAG egy 65 hagymát számláló krókusz fajtamix, amelynek végleges magassága 8-10 cm. A színkeverék kék, fehér, sárga, és pasztell színű botanikai krókuszokat is tartalmaz, amelyek februárban és márciusban nyílnak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Pegasus – Botanikai krókusz BIG BAG mix egy színekben gazdag fajtakeverék, amelyben megtalálhatók a kék, sárga, fehér és pasztellszínű botanikai krókuszok is. A fajták átlagos magassága 8-10 cm, a virágzási idejük februárban és márciusban történik.

Kiválóan alkalmazhatók balkonon, teraszon és évelőkertek szegélynövénye is lehet, melyek nagyszerű hírnökei a tavasznak. Amennyiben társításban helyezi el őket, ültesse őket szegélyként vagy szabálytalan foltokban a virágágyás elülső részére.

Mögötte kapjanak helyet a botanikai nárciszok (’Jetfire’ és ’Tete a Tete’), valamint helyet kaphatnak a tulipánok is. Válassza a feltűnő papagájvirágú változatokat (’Black Parrot’), és a viridiflora típusúakat (’Spring Green’). Az összeültetést egészítse ki a nyár elején virágzó, magas Pegasus – Allium Mix-szel, amelynek 90 cm-es átlagmagassága miatt a társítás hátulsó részére ültesse.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Jetfire’
Narcissus ’Tete a Tete’
Tulipa ’Black Parrot’
Tulipa ’Spring Green’
Pegasus – Allium Mix

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 8-10 cm
Ültetési tőtáv: 5-8 cm
Ültetési mélység: 3-5 cm
Virágzási idő: Február-Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, balkon, terasz

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!