Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Pegasus – 'Bienenfutterquelle' (méhlegelő keverék)

3.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 40 db /csomag
A hagyma körmérete : 5-8 cm
Virágszín: mix

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Pegasus – 'Bienenfutterquelle' (méhlegelő keverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A Pegasus - ’Bienenfutterquelle’ méhlegelő keverék egy február és március között virágzó hagymás évelőkeverék, amelyben helyet kapnak a hófények, a szellőrózsák, a krókuszok, a téltemetők, a tulipánok és a bókoló csillagvirágok.

A hagymakeverék átlagos magassága 10-15 cm, sárga, lila, és kék színei igazán tavaszcsalogatók. A tavasszal táplálékot kereső méhek számára ideális keverék.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Pegasus ’Bienenfutterquelle’ egy alacsony termetű (10-15 cm) hagymás dísznövénykeverék, amelynek lila, kék és sárga színei meghatározók lehetnek a tél végi és tavaszi kertben. Méhlegelő keverékről van szó, kiválóan vonzza a tavaszi rovarokat.

Ha társításban kívánja elhelyezni, teremtse meg az összeültetés alapjait az élénkszínű ’Modern Art’ és a fehér ’Paperwhite’ nárciszokkal, melyeket egészítsen ki a Triumph színkeverékkel.

Ezen magasabb évelők előtt nagyszerű helye lehet a mélyrózsaszín ’Fondant’ és a fehér ’Carnegie’ jácintoknak, a 'Bienenfutterquelle' méhlegelő keverék mögé pedig ültesse az áprilisi virágzású Anemone blanda Mixet.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Modern Art’
Narcissus ’Paperwhite’
Tulipa Triumph színkeverék
Hyacinthus ’Fondant’
Hyacinthus ’Carnegie’
Anemone blanda Mix

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-15 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Február-Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert, méhlegelő

 

Védett tartalom