Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Pegasus – Balkon-terasz Mix (tulipán-nárcisz-Muscari)

3.490 Ft

Csomagolt mennyiség: 35 db /csomag
A hagyma körmérete : 7-11 cm
Virágszín: -

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Pegasus – Balkon-terasz Mix (tulipán-nárcisz-Muscari) főbb jellemző

 

Jellemzői: A Pegasus – Balkon-terasz Mix egy 20-30 cm magasságot elérő hagyma faj- és fajtakeverék, amely az április és május hónapokban virágzik.

A fajtakeverék piros ’Rotkappchen’ tulipánból, ’Tete a Tete’ sárga botanikai nárciszból és kék örmény gyöngyike hagymákból áll, amelyek alacsony termetűek, ezáltal nagyszerűen mutatnak kertben és balkonon egyaránt.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Pegasus – Balkon-terasz Mix egy áprilisban és májusban virágzó, 20-30 cm átlagos magasságot elérő hagymamix, amely piros ’Rotkappchen’ tulipánokból, sárga ’Tete a Tete’ botanikai nárciszokból és kék örmény gyöngyikékből áll, amely kisméretűek, ezáltal piros-sárga-kék színekben díszítik balkonját, teraszát, vagy akár évelőkertjét is.

Ha társításban helyezi el, ültessen nagytermetű hagymákat és liliomokat mögéjük, ami a tavasz végi és nyári kert dísze lehet. A Pegasus – Balkon-terasz Mix elé válassza a tavasszal nyíló krókuszokat, valamint az őszi kikericseket, amelyekkel februártól egészen őszig elnyújtható a virágzási idő.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium 'Mr.Job'
Liliom 'Visa Versa'
Allium 'Summer Drummer' díszhagyma
Allium 'Ping Pong' díszhagyma
Crocus vernus ’Large Yellow’
Colhicum autumnale ’Album’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, balkon, terasz

 

Védett tartalom