Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Pegasus – Allium (színkeverék) BIG BAG

Ár:
3.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 20 db /csomag
A hagyma körmérete : 10-12 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Pegasus – Allium (színkeverék) BIG BAG főbb jellemző

 

Jellemzői: A Pegasus – Allium (színkeverék) BIG BAG egy átlagosan 90-120 cm magas, nyár elején virágzó díszhagyma keverék, amely sötétlila, világoslila és fehér hagymákat tartalmaz.

A hagymák hosszú, levéltelen virágzati szárat fejlesztenek, amelyen nagyméretű, gömb alakú fejecske virágzatba tömörülnek az apró virágok.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Pegasus – Allium Mix (színkeverék) BIG BAG egy nagytermetű, fehér és lila díszhagymákból álló hagymás dísznövénykeverék, amely májusban és júniusban virágzik. A csomag 20 hagymát tartalmaz. A nagytermetű hagymák bár önállóan ültetve is jól mutatnak, de társításokban is elhelyezhetők.

Ebben az esetben képezzen hátteret a fajtakeverékkel, és ültessen mellé liliomokat, amelyek szintén a nyári időszak színes tagjai. Ajánlom az ’Asiatic White’ és az ’Asiatic Red’ fajtákat. A nagytermetű hagymás növények elé ültessen íriszeket, amelyek előtt nagyszerű helye lehet a tulipánoknak.

Ajánlom a lila ’Purple Sensation’ és a cirmos ’Frans Hals’ fajtákat. Előttük nagyszerű helye lehet a tulipánoknak és a jácintoknak.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Asiatic White’
Lilium ’Asiatic Red’
Iris hollandica ’Purple Sensation’
Iris hollandica 'Frans Hals'
Tulipa ’Hollywood’
Tulipa ’Red Wing’
Tulipa ’White Dream’
Hyacinthus ’Blue Magic’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90-120 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 20-25 cm
Virágzási idő: Május-Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, nyári kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!