Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Pegasus – Allium 'Purple Sensation' díszhagyma

2.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 8 db /csomag
A hagyma körmérete : 10-12 cm
Virágszín: lila

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Pegasus – Allium 'Purple Sensation' díszhagyma főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Purple Sensation’ egy magas, 90 centiméteres szárat fejlesztő fajta. A virágzásának ideje május-júniusban van, ekkor jelennek meg a kb. 10-12 centiméter átmérőjű lilás-rózsaszín, tömött, labdaszerű virágzatai. Levelei fényes zöldek, szélesek és már a virágzás előtt megjelennek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban. A ’Purple Sensation’ magas szárával és közepes méretű, nem túlzóan nagy virágzatával egy megkapó látványt nyújtó fajta.

A hófehér, valamivel kisebb virágzatot nevelő ’Ping Pong’ fajtával vegyesen telepítve különleges kiültetéseket hozhatunk létre. A hagymák hátterébe válasszunk ’Orange Beauty’ császárkoronát, mely megelőzi őket a virágzásban, az előtérbe pedig telepítsünk piros és lilás-kék színű koronás szellőrózsákat, így a ’Mr. Fokker’ és a ’Hollandia’ fajtákat.

A később virágzó növények közül tavasszal telepítsük a fréziát, mely vágott virágként is felhasználható.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Allium 'Ping Pong’
Iris hollandica ’Frans Hals’
Anemone ’Mr. Fokker’
Anemone ’Hollandia’
Fresia egyszerű virágú színkeverék

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Május - Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom