Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Pegasus – Allium Mix

Ár:
3.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 3 db /csomag
A hagyma körmérete : 18-20 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Menny.:db

Hasznos tudnivalók

A Pegasus – Allium Mix főbb jellemző

 

Jellemzői: A Pegasus – Allium Mix egy átlagosan 90 cm magas, nyár elején virágzó díszhagyma keverék, amely sötétlila, világoslila és fehér hagymákat tartalmaz.

A hagymák hosszú, levéltelen virágzati szárat fejlesztenek, amelyen nagyméretű, gömb alakú fejecske virágzatba tömörülnek az apró virágok.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Pegasus – Allium Mix egy nagytermetű, fehér és lila díszhagymákból álló hagymás dísznövénykeverék, amely májusban és júniusban virágzik. Bár önállóan ültetve is jól mutat, de társításokban is elhelyezhető. Ebben ez esetben képezzen hátteret a hagymákkal, elé válassza az áprilisi virágzású nárciszokat és tulipánokat.

Ajánlom a sárga-narancssárga ’Blazing Starlet’ és a szintén narancssárga ’Orange Juice’ nárciszokat, amelyeket egészítsen ki lila és rózsaszín tulipánokkal. Eléjük válassza a kistermetű, botanikai nárcisz Mega-Pack sziklakerti keveréket, valamint kék és fehér Mega-Pack teltvirágú gyöngyike színkeveréket.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Blazing Starlet’
Narcissus ’Orange Juice’
Tulipa ’Lilac Wonder’
Tulipa ’Pink Impression’
Mega-Pack – Botanikai nárcisz sziklakerti keverék

Mega-Pack – Muscari teltvirágú gyöngyike fajták

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Május-Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom