Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Parthenocissus quinquefolia – Kacsos vadszőlő

5.690 Ft
Menny.:db

(ejtsd: partenocisszusz kvinkefólia)

Kiszállítási méret: 20-220 cm évszaktól függően

Ilyen állapotban és méretben szállítjuk ki Önnek megrendelt vadszőlőit

Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék
Növekedési erély: akár 3-5 métert is képes egy évben nőni

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 50-100 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 10-20 db növényt kell elültetnie, 50-100 centiméterenként egymástól.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Nem minden kerttulajdonos lehet olyan szerencsés, hogy a szomszédoktól vizuálisan kellően el tudja szeparálni a saját kis birtokát anélkül, hogy utána egy magas betonfalat, esetleg egy hasonlóan nem túl szép drótkerítést kéne bámulnia. Ha mégis az átláthatatlan kerítés az egyetlen megoldásunk, akkor sem kell beletörődnünk az örök szürkeségbe. Futtassuk be a drótkerítésünket (kis trükkel a betonból készültet is) kacsos vadszőlővel! Ez az amerikai származású kúszó növény látványos őszi lombszínével mindenki számára ismerős lehet. A nyári zöld, majd később vörösbe forduló levelek igazán izgalmas hátteret adnak. Garázsfal vagy kerti szerszámos, a vadszőlőnek nem jelent problémát. Pár tő növény erőteljes növekedésével rövid idő alatt az épített elemek unalmas képét élő, zöld-bordó lepellel borítja be.

  • felnőttkori alak: akár 10 m magasra is felkúszó cserje, kacsokkal kapaszkodik, őszi lombszíne változatos
  • jellemzők: tenyeresen állnak a levelei, fényesek, ősszel színeződnek
  • igény: talajra nem igényes, napos helyet kedveli
  • felhasználás: fák, kerítések, rézsűk, pergolák befuttatása

Videók