Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Tuja kínálatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Vásároljon tuja-féléket kertészetemből! Gazdag fajtaválasztékkal, kedvező árakkal, országos kiszállítással állok vásárlóim rendelkezésére!

A tuja féléket mindenki ismeri és szereti, a legtöbben kertben szinte biztosan megtalálható valamilyen tuja!  A népszerűség oka, hogy a tuják úgy dekoratívak, hogy közben nem nyomják el a többi kerti növényt,  semlegességükkel biztosítják az ízléses hátteret, ami egy igazán szép és változatos kerti látkép kialakításához szükséges.

A tuja nem csupán a kert szürke eminenciása, gyakran fontos szerepet tölt be. A nagyobb, oszlopos vagy kúpos alakú tuja változatok remek sövény növények, térhatárolóként a kerítés mentén is jó szolgálatot tesznek, és a kert belső részein is funkcionálisak. 

Tuját szoliternövényként is telepíthet, akár kisebb kertekbe, vagy előkertekbe is, az alacsonyabb, törpeváltozatok pedig még az utcafrontra is ültethetőek, így a kerten kívül is rendezett látványt biztosítanak! A tuják nevelése nem jelent problémát még kezdő kertbarátoknak sem, ezek a növények jól tolerálják a formázást, nyírást,  minden változatuk dekoratív és díszes!

Tipp: a tuja ültetése különösen jó ötlet akkor, ha kertjében a lombhullatók dominálnak, az örökzöld tuják ugyanis télen is hathatósan dekorálnak!
Rendezés: