Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Óriás dekoratív dália 'Lilac Time' (halványlila)

1.490 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: halványlila

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

Az Óriás dekoratív dália 'Lilac Time' (halványlila) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Lilac Time’ egy óriás virágú dália fajta, ami azt jelenti, hogy az egyes virágfejek igen nagy átmérőjűek, kb. 25 cm-esek. Magassága 90-120 cm, így társításaink középső részén esetleg évelőágyak háttérnövényeként is használhatjuk.

A virágok lilás-rózsaszín árnyalatúak, a virágszirmok nagyok kiszélesedők. A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Lilac Time’ fajta nagyméretű, erősebb pasztelles színvilágú virágai jól illeszkednek a nyári kertbe.

Társítása során válasszunk mellé szintén óriásvirágú krémfehér ’Cafe au Lait’ és világossárga ’Kelvin Floodlight’ dáliákat, valamint a fehér színvilágú, kontrasztot teremtő ’Snowflake’ pompon dáliát.

A dáliák előterébe telepítsünk kisebb csoportokat kialakítva ’Royal Yellow’ holland íriszt és rózsaszín-fehér „szeplős” ’Dizzy’ liliomot.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia ’Cafe au Lait’
Dahlia ’Kelvin Floodlight’
Dahlia ’Snowflake’
Iris hollandica ’Royal Yellow’
Lilium ’Dizzy’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90-120 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gumót)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: lila
Virágzási idő: nyártól-őszig

Videók