Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Óriás dekoratív dália 'Kelvin Floodlight' (sárga)

1.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: sárga

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

Az Óriás dekoratív dália 'Kelvin Floodlight' (sárga) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Kelvin Floodlight’ egy óriás virágú dália fajta, ami azt jelenti, hogy az egyes virágfejek igen nagy átmérőjűek, kb. 25-30 cm-esek. Magassága 90-120 cm, így társításaink középső részén esetleg évelőágyak háttérnövényeként is használhatjuk.

A virágok világos sárga színűek. A szirmok szélesek, kihegyesedők. A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Kelvin Floodlight’ fajta nagyméretű, visszafogott, sárga színű virágaival bármelyik kert meghatározó növénye lehet.

Jól kombinálható erősebb színvilágú dáliákkal, melyek más virágformával rendelkeznek, így a rózsaszín-fehér cirmos ’Smokey’ dekoratív, a ’Purple Gem’ magenta színű kaktusz- vagy éppen a rózsaszín ’Peter’ labda dáliákkal.

Szintén jól kombinálható a nagyobb termetű liliomokkal, mint amilyen a világos sárga ’Honeymoon’ vagy a narancsos színvilágú ’African Queen’.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia ’Smokey’
Dahlia ’ Purple Gem’
Dahlia ’Peter’
Lilium ’Honeymoon’
Lilium ’African Queen’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90-120 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gumót)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók