Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Ophiopogon 'Black Dragon' – Kígyószakáll

4.490 Ft
Kiszerelés
2 literes

(ejtsd: ofiopogon)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 3-5 tövet ültessen négyzetméterenként.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
4.090 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Ophiopogon 'Black Dragon' – Kígyószakáll főbb jellemző

 

Habitus: Kistermetű évelő dísznövény, amely lila, csaknem fekete színű, fűszerű lombozattal rendelkezik. A levelek fényesek, felfelé törőek, majd kissé bókolnak, ezáltal a növény habitusa tömött, dekoratív.

Virág: Virágai rózsaszínek, május és július között nyílnak a virágzati szárak végén, nem kiemelkedve a lombozatból. A virágok kicsik, harangalakúak, mutatósak, bájosak.

Termés: Termése feketés-ezüst bogyó, amely nyár végén érik. A kis bogyók a virágzati szár csúcsán helyezkednek el füzérszerűen. Díszítőértéket képviselnek.

Talajigény: Tápanyagban gazdag, jó szerkezetű talaj ideális a számára. A talaj pH-értékére nem igényes.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos és árnyékos fekvésbe egyaránt telepíthető. Ne telepítsük tűző napos fekvésbe!

Vízigény: Alacsony vízigényű növény, csak ültetést követően és aszály idején érdemes rendszeresen öntözni.

Gondozás: Nem igényel különösebb gondozást. Az aszályos időszakban érdemes öntözni, de egyébként kifejezetten szárazságtűrő és alacsony igényű fajta.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Black Dragon’ kígyószakáll kis termete ellenére igen erős jelenléttel rendelkezik. A szinte fekete lomb, a mutatós virágok, majd termések csak erősítik a drámai hangulatot.

Alkalmazható dézsás növényként is, de ültethető sziklakertekbe és sírokra is. Évelő-, és cserjetársításokban is elhelyezhető. Ebben az esetben ültessen félárnyékot igénylő cserjéket a társítás hátulsó részére.

Válassza a rózsaszín ’Pink Annabelle’ cserjés hortenziát és a zöldesfehér 'Limelight'® bugás hortenziát, amelyek mellett nagyszerűen mutat a 'Flaming Silver' babérhanga. Ha kertjében nem savas a talaj kémhatása, érdemes ezeket a növényeket néha - ezt figyelembe véve -  öntözni.

A cserjék elé ültesse az ’Apple Crisp’ tűzesőt, és a ’Goldsmith’ vízkék virágú, tarka lombú nagyvirágú nadálytövet, amelyet kiegészíthet a természetes, hortenziákhoz igen illő törpe bambusszal.

Ebben a foltban nagyszerű helye lehet a fekete lombú ’Black Dragon’ kígyószakállnak, amely kontrasztot teremt a világosabb lombú évelők és cserjék között.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea arborescens 'Pink Annabelle' – Cserjés hortenzia
Hydrangea paniculata 'Limelight'® – Fehér bugás hortenzia
Pieris japonica 'Flaming Silver' – Babérhanga
Heuchera 'Apple Crisp' – Tűzeső
Symphytum grandiflorum 'Goldsmith' - Nagyvirágú nadálytő (vízkék virág, tarka lomb)
Pleioblastus pygmaeus - Törpe bambusz

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Kifejlett szélesség: 20-30 cm
Ültetési tőtáv: 30-50 cm
Virágzási idő: Május - Július
Vízigény: Alacsony vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserje összeállítások, szegélyek, sírok, sziklakertek, vegyes összeültetések, természetközeli kert, félárnyékos kert, napos kert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: tavasztól-nyárig