Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Öntözhetünk-e esővízzel?

Mindenhol, ahol növények vannak, az öntözésre is gondot kell fordítani, ugyanis még a szárazságtűrőként ismert fajok is igénylik a vizet, legfeljebb kevesebbet, mint szomjasabb társaik.
 
Az öntözés természetesen pénzbe kerül, minél nagyobb a kert, minél több a növény, annál nagyobb a fogyasztás, és a kifizetendő összeg is. A kiadásokat hatékonyan lehet csökkenteni úgy, ha az esővizet összegyűjtjük, és felhasználjuk. Ehhez a legtöbb háznak remek gyűjtőrendszere van, mégpedig a tető és az ereszcsatornák együttese!
 
Legyen szó városi társasházról, vagy vidéki kertes házról, csupán egy nagyobb méretű hordó csatlakoztatására van szükség, persze a profik akár föld alá telepített, szivattyúval ellátott tartályt is beüzemelhetnek.
 
A címbeli kérdésre visszatérve természetesen az esővíz tökéletesen alkalmas a kerti öntözésre, az eső ezt egyébként is elvégzi a megkérdezésünk nélkül. Ugyanakkor a sokszor kisebb-nagyobb mértékben szennyezett esővíz az érzékenyebb, egzotikus szobai növényeknek ártalmas lehet, így a lakásban inkább használjunk vezetékes vizet!
Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok