Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Nyári ültetnivalók

Megyeri Szabolcs
2015. 07. 20. 11:45:11

A tavaszi vetésű zöldségek letermésével gyakran kiürül a kiskert, az árválkodó ágyások látványa pedig megtöri a kert szépségét. Ezeket a mostanra parlagivá vált kertrészleteket azonban gyorsan és egyszerűen be tudjuk ültetni, csak azt kell tudni, hogy mivel!

A zöldségek helyére nyugodtan kerülhetnek színes-szagos virágok, melyek vidám hangulatot kölcsönöznek a birtoknak. Jó választás például a látványos, csillag alakú virággal rendelkező sáslilom, a különleges szépségű kárpáti harangvirág, az élénksárga ligetszépe, a kedves rózsaszín bugás lángvirág.

Nem muszáj azonban csak dísznövényeket használni, az ilyenkor is ültethető paradicsom vagy paprika palántákat is lehet például vegyíteni díszes egynyáriakkal, akár verbénával, mézvirággal, oroszlánszájjal, vagy bársonyvirággal. A kiürült helyekre rózsák is kerülhetnek, a konténeres változatok egész nyáron ültethetőek, még a kánikulai hetekben is! Összeültetésnél fontos, hogy hasonló igényű növények kerüljenek egymás mellé, egymást lehetőleg ne árnyékolják, és a lombjuk ne boruljon össze

virágok vásárlása a Megyeri kertészetben

Tartalomhoz tartozó címkék: zöldség palánta