Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Nemes virágágyi teahibrid rózsa

A köznyelvben ritkán használjuk bizonyos fajta rózsákra azt a kifejezést, hogy nemes virágágyi teahibrid. Ezeket a nemes rózsákat egyszerű felismerni, hiszen nevükhöz hűen terebélyes, daliás, különleges virágokról van szó, melyek elképesztő hangulatot varázsolnak bármelyik kertbe. Akárhányszor elsétál majd közöttük, úgy érezheti majd, mintha egy kastély kertjében andalogna.

 

Ha van egy nagyobb tér a kertjében, akkor vétek, ha nem telepít be néhány nemes virágágyi teahibrid rózsát. Vannak olyan fajták, melyek a megjelenésükkel kápráztatják el az embert, míg mások a mézédes illatukkal ejtik rabul a kertbarát szívét. Megmutatom, miről is van szó.

 

 

Mire érdemes odafigyelni a nemes virágágyi teahibrid rózsák ültetésénél?

 

Először is válasszon a rózsák számára egy ideális helyet! Az esztétikai szempontok mellett érdemes figyelembe venni azt is, hogy árnyékos helyen ez a növény egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset fog virágozni.

 

 

Ugyanakkor a folyamatos tűző nap sem ideális, ugyanis ez nem csak legyengíti a rózsát, de a kártevők megtelepedését is elősegíti.

 

A legjobban a tápanyagban gazdag, savanyú talajtípust kedveli, de természetesen ha például homokos alap áll rendelkezésre, akkor sem kell lemondani a rózsa ültetésről. Érdemes ilyenkor komposzttal és gyakori öntözéssel megteremteni az ideális körülményeket a növény számára.

 

A nemes virágágyi teahibrid rózsák szépsége akkor ütközik ki a legjobban, ha csoportokban ülteti el őket. Választhat ehhez különböző fajtákat is, de akár ugyanazokból is álmodhat virágzuhatagot kertjébe.

 

A rózsák házhoz szállításával kapcsolatban az alábbi videóból tájékozódhat!

 

 

Milyen gondozást igényelnek ezek a rózsák?

 

A nemes rózsákról általában elmondható, hogy fogékonyabbak a betegségekre, mint társaik, azonban nem igényelnek sokkal több gondoskodást emiatt.

 

A legtöbb rózsatulajdonos elköveti azt a hibát, hogy nem mer hozzányúlni a rózsákhoz, nem meri megmetszeni azokat a megfelelő időszakban. Pedig ezzel teret engedhet annak, hogy a következő évben is gyönyörű virágokkal nyűgözze le őt.

 

Ha szeretné látni a gyakorlatban is a rózsa metszésének folyamatát, az alábbi videóban megtekintheti!

 

 

A metszés mellett az öntözésre érdemes még figyelmet fordítani, a pangó víz ugyanis nem tesz jót a virágoknak.

 

 

Milyen fajta nemes virágágyi teahibrid rózsák léteznek?

 

Az egyik nagy előnyük, hogy mivel nagyon sokféle méretben elérhetőek, a legkisebb kertekbe éppúgy találhat megfelelőt, mint a nagyobb udvarokra, az utcafrontra vagy előkertekbe.

 

Számtalan szín közül is válogathat. Választhat rózsaszín, fehér szélű, sötét pink, cseresznyepiros, világos piros, barackszínű, vajszínű, fehér, porcelán vagy aranysárga színű változatok vagy akár ezek kombinációi közül is.

 

Funkció alapján is választhat, ugyanis a megszokott rózsabokor mellett magastörzsű vagy futórózsát is ültethet a kertjébe. Ha a rózsák illatáért van oda, akkor is megtalálhatja a kedvére valót a választékban.

 

Ide kattintva a webáruház teljes kínálatát megtekintheti! 

 

 

Miért jó választás a nemes virágágyi teahibrid rózsa?

 

Ha mindig is irigykedve nézte a csodálatos rózsakerteket, akkor most megálmodhatja a sajátját ezeknek a rózsáknak köszönhetően.

 

Minimális gondoskodást igényelnek, azonban azokat gyönyörű, színes és illatos virágokkal hálálják meg, melyet hónapokon keresztül élvezhet, ahányszor csak kilép az otthonából. Feldobhatja a segítségükkel az utcafrontot, az előkertet, de akár a nagyobb udvarokat is.

 

 

Sajnos egyre kevesebb kertben vannak rózsák, pedig ezek a virágok minden szempontból nagyon sokat adnak a kertbarátnak. Gondozásuk egyszerű, szépségük pedig az ember szinte minden érzékszervére hatnak. Egy ilyen kertben eltöltött néhány perc felér egy pihentető relaxációval.

 

 

 

Amennyiben Önt is meggyőzték a fent felsorolt tények, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!

 

További cikkeimet itt találja.

Tartalomhoz tartozó címkék: rózsa