Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nejlonzacskó betiltása

Kertészetem Magyarországon (ismereteim szerint) legelsőként és remélhetőleg minél előbb több száz másik kertészettel együtt nem használ többé műanyag zacskót, nejlon szatyrot termékek, növények csomagolására.

Gondoljon bele! "Egyetlen műanyagdarab a tengeri teknős halálát okozhatja, és milliárdnyi úszkál belőlük a világ tengereiben. Kutatók szerint 22 százaléka veszélye annak, hogy egyetlen falat műanyag megölje az állatot, tizennégy darabnál viszont 50 százalék a halálozási arány. A vizsgálatok szerint kétszáz darab már elkerülhetetlen halált jelent." (forrás: index/bbc)

Én, és minden munkatársam elkötelezett a műanyag zacskó mentes világért folytatott küzdelemben. Ezen elhatározásom érinti az engem vásárlásukkal megtisztelő Kertbarátokat, akik tehát műanyag zacskó mentesen kapják meg ezentúl rendelésüket. Eddig sem használtam túlságosan sokat belőlük, de látva a kedvező fordulatot a világban, valamint az iszonyatos mértékű környezet szennyezést, azt gondolom kertészként egy percig sem várhatok tovább. Ezzel a döntésemmel terveim szerint szeretném megismertetni az összes hazai kertészetet és a hazai díszkertész ágazat valamennyi szereplőjét.

Kedves kertész Kollégám!

Azt kérem Tőled, hogy minél hamarabb szüntesd be a műanyag zacskó használatát és ne használj többé ilyet kertészetedben! Ezt a felhívásomat minden hazai kertészetnek, kertészeti árudának elküldöm, bízva benne, hogy kertészként ők is példát mutatnak majd a hazai Kertbarát közösségnek. A Föld nevében előre is köszönöm ha megfontolod kérésemet és csatlakozol a műanyag zacskó mentes kertészetek közösségéhez!

Mindezt egy videóban is elmondom:

Egyetért, támogatna? Kérem ossza meg a bejegyzést, hogy minél több emberhez eljuthasson a kezdeményezés.