Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Négy különleges díszfa, melynek az Ön kertjében is helye van!

Ha egyáltalán nincs árnyékos hely a kertjében, akkor bizonyára minden vágya az, hogy legyen végre egy dekoratív, méretes fa a birtokán. A helyzet az, hogy most a legjobb helyen jár, ugyanis az álma valóra válhat. Sokan vágynak ugyanis különleges szépségű díszfákra, amelyek gyümölcsöt ugyan nem teremnek, de árnyékot adnak és elképesztő hangulatot kölcsönöznek a környezetnek.

 

Kertészetemben számos ilyen fa elérhető, ezek közül most bemutatom Önnek a négy legnépszerűbb fajtát.

 

Sokan azért nem vágnak bele a faültetésbe, mert egyszerűen nem győzik kivárni, hogy évek alatt magasra nőjön és mutatós legyen. A jó hírem az, hogy a kertészetemből nem csupán facsemetéket, de bizonyos fajtákból nagy méretű díszfákat is rendelhet, melyeket konténeres kiszerelésben szállítunk egyenesen a kertkapuig.

 

 

Csüngő hegyi szil

 

A szil az a növény, amit sokan „csodasövény” néven ismerhetnek. A helyzet az, hogy míg sövényként nem igazán állja meg a helyét, addig díszfaként tökéletes éke lehet a kertnek.

 

A témával kapcsolatos videót ide kattintva tekintheti meg.

 

 

Igazán különleges fáról van szó, ugyanis csüngő ágaival valóságos sátrat alakít ki maga körül, amely remek búvóhelyet biztosít nyáron, ha a tűző nap elől árnyékba vonulna az ember.

 

Szárazságtűrő, így nem kell gyakran locsolni, ráadásul a nem hétköznapi ágainak és leveleinek köszönhetően minden évszakban elkápráztatja a szépségével. A csüngő hegyi szil is azon díszfák közé tartozik, melyek egészen nagy méretben is megrendelhetők, így rendelésnél kiválaszthatja az Ön számára megfelelő méretet a kertészetemből.

 

Ha nagyobb méretű Csüngő hegyi szilre vágyik, ide kattintva rendelheti meg.

 

Amennyiben kisebb méretű díszfára vágyik, ide érdemes kattintania.

 

Nem kell aggódnia amiatt, hogy a nagyobb fák nem eresztenek gyökeret a kertjében, ugyanis konténeres kiszerelésben szállítjuk őket, így a növény gyakorlatilag „nem veszi észre” a változást, így nem viseli meg a gyökereit sem.

 

 

Csillagsom

 

A Csillagsom akár 5 méter magasra és 4 méter szélesre is megnőhet, a törzsük átmérője  pedig akár a 15 cm-t is elérheti, így érdemes olyan helyre ültetni, ahol van elegendő hely a terjeszkedéséhez.

 

 

Ez a monumentális növény különleges, krémszínű virágokkal hálálja meg a gondoskodást, sőt, az idősebb fajták egyedülálló termésükkel is díszítik a kertet. Május és június között virágzik, őszi lombja pedig számtalan színben játszik, így ékesítve a téli álomra készülő kertet. A gondozását tekintve minimális metszést igényel, remek szárazságtűrő képessége van és ellenálló a betegségekkel szemben is.

 

Ha szeretné jobban megismerni ezt a díszfát, ide kattintva megteheti.

 

 

Karéjoslevelű szivarfa

 

Ennek a díszfának a levelei nagyok, karéjosak, virágai krémszínűek és csengettyű formájúak. Termései egy-egy szivarhoz hasonlítanak, innen is kapta a nevét.

 

 

Az igénytelenebb díszfák közé tartozik, remekül bírja a városi atmoszférát is. A betegségekre és a kártevőkre sem fogékony. 8-10 méter magasra nőnek meg.

 

Ha szeretné jobban megismerni a Karéjoslevelű szivarfát, ide kattintva megteheti.

 

 

Chilei araukária

 

Ez a különleges, örökzöld, tűlevelű díszfa Dél-Amerikából származik. Lassan növekszik, végleges mérete hazánkban 5-10 méter. Enyhén érzékeny a fagyokra, így a zordabb teleket nem mindig éli túl, ám cserépben tartva át lehet teleltetni.


Amennyiben többet szeretne tudni az araukáriáról, ide kattintva megteheti!

 

Ha szeretné látni, hogy is néz ki ez a növény, kattintson erre a videóra!

 

 

Ha még több díszfát szeretne megismerni, az alábbi linkre kattintva megtekintheti a teljes kínálatot! 

 

 

 

Amennyiben Önt is meggyőzték a fent felsorolt tények, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival és tegyenek együtt a kertjükért és az egészségünkért!

 

További cikkeimet itt találja.

Tartalomhoz tartozó címkék: díszfák