Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Trombitás nárcisz 'Mount Hood'

1.790 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 5 db/tasak
A hagyma körmérete: 12/14 cm
Virágszín: hófehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
nárcisz virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Trombitás nárcisz 'Mount Hood' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A 'Mount Hood' trombitás nárciszfajta, amelynél a melléklepel, ami a virág közepén a jellegzetes formát alkotja az olyan hosszú vagy hosszabb, mint a koronát adó lepellevelek. A fajta lepellevelei krémfehérek, a korona pedig halványsárga, szinte krémfehér színű. Kifejlett magassága 40 cm.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok képviselik a kertben a tavaszi sárga és fehér virágpompát. Kecses habitusuk, dekoratív virágaik remekül beilleszthetők a tavaszi kertbe. A ’Mount Hood’ egy krémfehér színű trombitás nárciszfajta, amely igencsak elegáns látványt teremt a kertben.

Könnyen társítható más típusú, fehér színű fajtákkal, mint a ’White Lion’ vagy a ’Cheerfulness’, de élénk színű fajtákkal is társítható, mint a ’Modern Art’. A nárciszok mögött kapjanak helyet a később, tavasz végén virágzó díszhagymák, a társítást pedig zárja le nagyvirágú krókusz színkeverékkel.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’White Lion’
Narcissus ’Cheerfulness’
Narcissus ’Modern Art’
Allium christophii
Pegasus – Nagyvirágú krókusz (színkeverék) BIG BAG

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: fehér
Virágzási idő: március-április
Ültetési idő augusztus - november
Ültetési mélység 15-20 cm
Virágmagasság kertben 40 cm

Videók