Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nárcisz 'Paperwhite'

2.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /csomag
A hagyma körmérete : 14-15 cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Nárcisz 'Paperwhite' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A ’Paperwhite’ egy tazettás nárciszfajta, amelynek a levelei viszonylag keskenyek, egy-egy hagymából pedig 1-3 tőkocsányt nevel. A tőkocsányok csúcsán 5-10 csillagalakú, fehér színű virág fejlődik. A virágok erős, édes illattal rendelkeznek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok képviselik a kertben a tavaszi sárga és fehér virágpompát. Kecses habitusuk, dekoratív virágaik remekül beilleszthetők a tavaszi kertbe. A ’Paperwhite’ egy 30-40 cm magasra növő tazettás nárcisz, amelynek virágai fehérek, csillagalakúak és erős, édes illatúak.

Társítás esetén érdemes mögé ültetni az Iris hollandica színkeveréket, amely kék színeivel kiváló kontrasztot teremt a nárciszokkal. A ’Paperwhite’ elé ültesse a kisebb termetű botanikai nárciszokat, mint a ’Tete a Tete’ és a ’Jetfire’ fajtákat.

Az összeültetést egészítse ki a Pegasus - Balkon-terasz Mix-szel. Az összeültetést zárja le az április-májusban nyíló, kistermetű ernyős madártej növényekkel.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Iris hollandica (színkeverék)
Narcissus ’Tete a Tete’
Narcissus ’Jetfire’
Pegasus – Balkon-terasz Mix (tulipán-nárcisz-Muscari)
Ornithogalum umbellatum – Ernyős madártej

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-40 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom