Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nárcisz orchideavirágú (színkeverék)

2.190 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /csomag
A hagyma körmérete : 12-14 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Nárcisz orchideavirágú (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

Az orchideavirágú színkeverék egy különleges, 40 cm magas nárciszokat tartalmazó színkeverék, amelynek virágai az orchideákra emlékeztetnek. A fehér, sárga, narancssárga és pasztellszínek egyedi játékot alkotnak a színkeverékben.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok képviselik a kertben a tavaszi sárga és fehér virágpompát. Kecses habitusuk, dekoratív virágaik remekül beilleszthetők a tavaszi kertbe. Az orchideavirágú nárcisz színkeverék egy fehér, sárga, narancssárga és pasztellsárga színekből álló mix, amelynek végleges magassága 40 cm.

Társítás esetén válasszon hozzá élénk színű tulipánokat, mint a ’Hollywood’ vagy a ’Mascotte’ fajták. A nárciszok és tulipánok előtt kapjon helyet a jácint Pastel Mix, amely nagyszerűen illik az orchideavirágú nárciszok mellé.

Az összeültetés kiegészíthető a kistermetű Anemone blanda mix-szel és a lila-fehér, egészen egyedi megjelenésű ’Prins Claus’ krókuszokkal, amelyekkel megnyújtható a társítás virágzása.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Hollywood’
Tulipa ’Mascotte’
Hyacinthus Pastel Mix
Anemone blanda mix
Crocus ’Prins Claus’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom