Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nárcisz 'Lemon Beauty'

1.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /csomag
A hagyma körmérete : 12-14 cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Nárcisz 'Lemon Beauty' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A 'Lemon Beauty' egy hasadt koronájú nárcisz fajta, amely azt jelenti, hogy a virágban látható melléklepel, mely általában zárt „csuprot” alkot az a lepel hosszának egyharmadáig fel van hasítva, a levélcimpák pedig fodrosak.

A csupor napsárga és fehér csíkos, a lepel fehér színű. A fajta áprilisban virágzik, végleges magassága 45 cm.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok képviselik a kertben a tavaszi sárga és fehér virágpompát. Kecses habitusuk, dekoratív virágaik remekül beilleszthetők a tavaszi kertbe. A ’Lemon Beauty’ egy hasadt koronájú nárciszfajta.

Társítás esetén válassza mellé a ’Red Devon’ és a sárga-fehér ’Frileuse’ fajtákat, és a nárciszok pompáját egészítse ki narancsszínű és kisebb termetű tulipánokkal is. A kistermetű tulipánok mellé ültesse a kék ’Mr. Fokker’ és a piros ’Hollandia’ koronás szellőrózsákat, amelyek a nyári időszak színeit biztosítják.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Red Devon’
Narcissus ’Frileuse’
Tulipa ’Little Beauty’
Tulipa ’Orange Favorite’
Anemone ’Mr. Fokker’
Anemone ’Hollandia’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Ültetési idő augusztus - november
Ültetési mélység 15-20 cm
Virágmagasság kertben 45 cm